Την καλύτερη του σεζόν φαίνεται να διανύει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς καθώς μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το ντάμπλ στην Ελλάδα διαπρέπει και με την Εθνική ομάδα της Κροατίας με την οποία έφτασε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, και πλέον απέναντι στην Λιθουανία θα κυνηγήσει μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο παίκτης των “πρασίνων” σε 9 παιχνίδια στην διοργάνωση έχει 9,2 πόντους, 2,9 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, και θα βρει απέναντι του τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Γιόνας Ματσιούλις.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους έφτασα στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης. Νιώθω πολύ τυχερός γιατί στην ωριμότερη φάση της καριέρας μου βιώνω την καλύτερη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, τόσο με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα όσο και με την εθνική ομάδα τώρα, δήλωσε ο αρχηγός της Κροατίας μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας. 

“Πιστεύω πως δίκαια νικήσαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι και το δείξαμε στο γήπεδο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία να είμαστε στην τετράδα μετά από 18 χρόνια, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε τώρα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας και να εμφανιστούμε έτοιμοι στον ημιτελικό γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά μας”