Αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης. ήταν ουσιαστικά τα πάντα, ο απόλυτος σταρ της Γαλλίας και του Ευρωμπάσκετ, ο μαέστρος, ο καθοδηγητής που στην Σλοβενία έμελλε να βρει την μπασκετική του Ιθάκη όσο αφορά τα Εθνικά χρώματα της πατρίδας του.

Ο Τόνι Πάρκερ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου καμαρώνοντας για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν οι “τρικολόρ” από καταβολής του θεσμού.

«Αυτή η επιτυχία είναι τόσο σημαντική για το Γαλλικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι τόσο σημαντικό για την Γαλλία. Το θέλαμε τόσα χρόνια. και το ήθελαν οι Γάλλοι φίλαθλοι τόσο πολύ. Μας στήριζαν τόσα χρόνια», είπε αρχικά ο 31χρονος γκαρντ για να συνεχίσει: «Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και χάρηκα κάθε στιγμή. Ένιωθα πόνο στις στιγμές που είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, μέχρι τελικά να πάρουμε το Ευρωμπάσκετ. Αισθάνομαι τόσο τυχερός που είμαι σε αυτή την ομάδα. Το προπονητικό σταφ είναι απίστευτο όπως και οι συμπαίκτες μου. Ήταν η τέλεια στιγμή» για να καταλήξει: «Ήταν μια πολύ μακρά σεζόν για μένα σε ΝΒΑ και Ευρωμπάσκετ. Τόσο στον ημιτελικό με την Ισπανία όσο και απόψε στον τελικό ήμουν κουρασμένος»