Η Γαλλία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά το θριαμβό της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έχει ενδιαφέρον να δούμε το κόστος των πρωταθλητών σύμφωνα με τα νέα τους συμβόλαια. Θα δούμε λοιπόν ότι το κόστος συνολικά είναι περίπου 35εκ δολλάρια, δηλαδή σχεδόν 25εκ ευρώ , ποσό που έχουν λίγο χαμηλότερα ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ , η Φενέρ και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που θέλουν την ευρωλίγκα!

Ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς και των νέων πρωταθλητών Ευρώπης, ο Τόνι Πάρκερ έχει απολαβές 12,5εκ δολλάρια στο ΝΒΑ. Ο Μπορίς Ντιό που είναι συμπαίκτης του στους φιναλίστ του ΝΒΑ παίρνει 4,5εκ . Ο τρίτος της παρέας πάλι στους Σπερς είναι ο Ντε Κολό με μόλις 1,5 εκ. Ο Μπατούμ στο Πόρτλαντ πάιρνει 11εκ και από εκεί και πέραν καθώς δεν ήρθαν άλλοι ΝΒΑερς τα κασέ πέφτουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πετρό από τα 3,5εκ του ΝΒΑ πήγε στην Κίνα με 2 εκ περίπου.

Ο Ντιοτ συμφώνησε με το Στραβούργο με περίπου 300χιλ δολλάρια. Στα 100χιλ ο Λοβέρν στην Παρτίζαν, στα 100 ο Καχούντι επίσης στην Λε Μαν. Ο Χερτέλ στα 450χιλ στην Κάχα Λαμποράλ, στα 800χιλ ο Τζελαμπάλε στην Κίμκι. Ο Αζίνκα στα 350χιλ στο Στρασβούργο και στα 200χιλ ο Φλοράν Πιετρούς που γύρισε Γαλλία και στην Νανσί. Σύνολο λοιπόν κοντά στα 25εκ ευρώ (35εκ δολλάρια) και σαν μια ομάδα για ευρωλίγκα κοστίζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία!