Το να βλέπεις δύο αδέρφια να αγωνίζονται στην ίδια ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Ακόμα περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει σε Εθνική ομάδα κι όχι σύλλογο. Οι Γκόραν και Ζόραν Ντράγκιτς, εκτός από το γεγονός ότι είναι δύο από τους τέσσερεις αριστερόχειρες που θα συναντήσει σήμερα η Εθνική μας ως αντιπάλους (Σλόκαρ και Λάκοβιτς οι άλλοι δύο – περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα), αποτελούν βασικούς παίκτες στην ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Τα δύο αδέρφια σκοράρουν μαζί κάτι παραπάνω από το 1/3 των πόντων (25 από τους 71) της Σλοβενία, μοιράζουν τις μισές ασσίστ (6,5 από τις 12,5) και μαζεύουν το 1/4 των ριμπάουντ (9 από τα 40), παρά το γεγονός ότι αμφότεροι είναι περιφερειακοί. Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ο περιορισμός τους (μαζί με τους Λόρμπεκ και Νάχμπαρ) αποτελεί σήμερα πρώτη προτεραιότητα για τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο πρωτότοκος γιος, είναι ο ηγέτης της Σλοβενίας και αυτός που παίρνει τις σημαντικότερες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του. Ο άσσος των Φοίνιξ Σανς προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά στο ΝΒΑ (14π, 7ας, 3,3ρ, 1,3κλ.), αν κι αγωνίστηκε σε μία ομάδα που τερμάτισε στις τέσσερεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο 27χρονος Σλοβένος, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε ετήσιο συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου 1,7 εκ δολ. και πλέον έχει 7,5 (!), κάνει εξαιρετικό τουρνουά μέχρι τώρα, έχοντας κατά μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής 15,5 πόντους (45,5%δ, 76,5%β), 3,3 ριμπάουντ, 5,2 ασσίστ και 1,3 κλεψίματα. Αδύνατο σημείο του παιχνιδιού του είναι το μακρινό σουτ, καθώς σουτάρει με μόλις 19% από το τρίποντο, ποσοστό που δίνει το περιθώριο στον Αντρέα Τρινκιέρι σήμερα να ρισκάρει δίνοντάς του το τρίποντο.

Το στοιχείο που τον χαρκτηρίζει και θα προσπαθήσουν να περιορίσουν οι διεθνείς που θα κληθούν να τον μαρκάρουν (κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετοί) είναι ο αριστερός διάδρομος, τον οποίο προτιμάει ο Ντράγκιτς τόσο για να τελειώσει τις φάσεις μόνος του όσο και για να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Ο βαθμός στον οποίο θα τα καταφέρουν ίσως κρίνει και τον νικητή της σημερινής αναμέτρησης.