Στο παιχνίδι που έχασε απέναντι στη Φινλανδία στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο την Κροατία ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως εκείνο το παιχνίδ ήταν το “κλειδί” για την Ελλάδα, ενώ για το σημερινό (16/09) παιχνίδι τόνισε πως “θα είχαμε νικήσει αν είχαμε παίξει άμυνα”, ενώ υπογράμμισε και το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς.

Αναλυτικά ο Αντρέα Τρινκιέρι, τόνισε: “Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Το τρίποντο που δεχθήκαμε από τον Μπογκντάνοβιτς ήταν το πιο κρίσιμο. Αν είχαμε παίξει άμυνα, θα είχαμε νικήσει. Ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) σε δύο ματς ήταν εκτός. Με την Τουρκία ήταν εκτός και με την Φινλανδία δεν ήταν έτοιμος. Κλειδί ήταν το ματς με την Φινλανδία. Με την Ισπανία κάναμε μεγάλο παιχνίδι, αλλά όχι με την Σλοβενία. Με την Κροατία κάναμε το καλύτερο δυνατό”.

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο η Εθνική να πάρει μία από τις τέσσερις wild card που οδηγούν στο Μουντομπάσκετ του 2014 δήλωσε: “Ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Δεν είναι δική μου δουλειά να σκέφτομαι για την wild card“.