Στη ζωή πρέπει να τολμάς, να σχεδιάζεις να βάζεις στόχους. Και το ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ» Real Madrid Foundation Basketball Clinic μόλις άρχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα πέτυχε και βραβεύτηκε! 

Η επιτυχία ήταν δεδομένη αλλά το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με την επιβράβευση που δίνει το έναυσμα για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Διότι όταν τολμάς και πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, δύσκολα δε θα πετύχεις.

Το ΑΟΝΣ «Ο ΜΙΛΩΝ» Real Madrid Foundation Basketball Clinic φιλοξενήθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ιστορικού Μίλωνα τον Ιούλιο του 2021 με τρία ισχυρά και αστραφτερά brand να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Αποτέλεσμα; Η βράβευση από τα Sports Marketing Awards ως μια από τρεις καλύτερες αθλητικές διοργανώσεις για παιδιά στην Ελλάδα το 2021 ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο «ανταγωνισμός» ήταν ιδιαίτερα σκληρός αφού βραβεύτηκαν στις δυο πρώτες θέσεις: η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Legends 2004, μια δράση που γίνεται με την αμέριστη στήριξη και συμβολή του Stavros Niarchos Foundation από μια ομάδα εξαιρετικών ποδοσφαιριστών με μια ανεπανάληπτή επιτυχία, και η κορυφαία δράση ευεξίας στην Ευρώπη σύμφωνα με τα βραβεία τουρισμού στο Λονδίνο, το Navarino Challenge.

Μια επιτυχία που έφερε ψηλά το μπάσκετ, ανέδειξε το άκρως μπασκετικό και φιλόξενο περιβάλλον με την αυθεντική αθλητική φιλοσοφία του Μίλωνα, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές αθλητών .

Ο τεχνικός υπεύθυνος του clinic, ο καταξιωμένος προπονητής μπάσκετ και πρωταθλητής Ελλάδος στις μικρές ηλικίες, Τάκης Πανούλιας, η καταξιωμένη ομάδα προπονητών των ακαδημιών του Συλλόγου με πρωτάρη τον Παναγιώτη Σαβάτη και φυσικά το ζεστό καλωσόρισμα του προέδρου Μιχάλη Σακελλάριδη και του αντιπρόεδρου Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου ήταν τα απαραίτητα στοιχεία για να έχουμε την πρώτη πετυχημένη εμφάνιση της φιλοσοφίας της Real Madrid στην Ευρώπη.

Στην ουσία το μεγαλύτερο σχολείο μπάσκετ στην Ευρώπη, αυτό της Real Madrid, ήρθε στη χώρα μας και μοίρασε την τεχνογνωσία του μπάσκετ όχι μόνο στους νεαρούς αθλητές αλλά και στους προπονητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο που είχε ως αντικείμενο την προπόνηση στις νεαρές ηλικίες.

Ταυτόχρονα σπουδαίες Ελληνίδες και Έλληνες καλαθοσφαιριστές το αγκάλιασαν και παραβρέθηκαν σε αυτό το ξεκίνημα με σκοπό να μιλήσουν στα νέα παιδιά:

  • Εβίνα Μάλτση: Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αθλήτρια του μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία σε υψηλό επίπεδο και ήταν MVP σε EuroBasket.
  • Κώστας Τσαρτσαρής: Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, πολυτροπαιούχος και με διεθνή αναγνώριση.
  • Γιάννης Σιούτης: Ένας από τους καλύτερους point guard επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του Μίλωνα, όπου μεγάλωσε και αναδείχθηκε. Στο ίδιο ανοικτό γήπεδο του συλλόγου που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας του για πρώτη φορά. Ο αθλητής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον χώρο του μπάσκετ που έχει αναδείξει ποτέ ο Μίλωνας και ένας από τους ανερχόμενους νέους Έλληνες Προπονητές Μπάσκετ.
  • Ιωάννης Παπαπέτρου: Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές των τελευταίων ετών και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, αλλά και Πρωταθλητής Ελλάδος, Κυπελλούχος και μάλιστα ως αρχηγός του Παναθηναϊκού.
  • Βασίλης Ξανθόπουλος: Ο καλύτερος συμπαίκτης στην Basket League των τελευταίων ετών
  • Με ξεχωριστά επιτεύγματα στις ασίστ και μεγάλες επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο.
  • Δημήτρης Παπανικολάου: Ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει πετύχει triple crown με δύο διαφορετικές ομάδες.
  • Νίκος Χουγκάζ: Ο κορυφαίος νέος παίκτης της Basket League για την περίοδο 2020-2021

  Μην ξεχνάμε από το 2011 έως τώρα, στην Real Madrid, συνολικά 17 παίκτες κάτω των 19 ετών έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Παράλληλα καθιερώθηκαν στο NBA παίκτες όπως ο Luka Doncic ή ο Willy Hernangomez.  

Στην πρώτη του δράση στην Ελλάδα το Real Madrid Foundation Basketball Clinic έπιασε την κορυφή αλλά δε σταματά εδώ.

Το Real Madrid Foundation Basketball Clinic εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Activemedia Group και η MGC Soccer Central, δυο εταιρείες με εμπειρία κι αναγνώριση στον χώρο του αθλητισμού και των αθλητικών εκδηλώσεων.  

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι εταιρείες ΒΙΚΟΣ, ΧΥΜΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑ, FREEDOM, SKODA KOILAKOS και TRACE ‘N CHASE ενώ χορηγός επικοινωνίας στο Real Madrid Foundation Basketball Clinic ήταν το κορυφαίο μπασκετικό site basketblog.gr και μεγάλοι πρωταγωνιστές οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτής της πρωτοπόρας και σπουδαίας δράσης στη χώρα μας.