Το project των Orlando Magic είναι ένα από τα πλέον εξελίξιμα στο ΝΒΑ, με το νεανικό κορμό των Wagner, Anthony, Fultz, Suggs, Isaac, Bamba και Carter Jr αλλά και μερικά ακόμα νεαρά γρανάζια να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της νέας εποχής στον οργανισμό της Florida.
Ωστόσο, στο ρόστερ του coach Mosley υπάρχουν αρκετοί ικανοί βετεράνοι που δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε ένα σύνολο γεμάτο ταλέντα και potential, με τους ίδιους από τη μια μεριά να χρειάζονται χρόνο συμμετοχής για να πείσουν κάποια Contending ομάδα να τους κυνηγήσει αλλά και τα prospects από την άλλη να χάνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής μα και ουσία στο παρκέ.

Και αν ο συνδυασμός IQ και εμπειρίας του Robin Lopez ή η slashing ικανότητα του Gary Harris είναι στοιχεία που πιθανόν να εξετάζουν κάποιες από τις καλύτερες αρμάδες του ΝΒΑ, υπάρχει και η περίπτωση ενός παίκτη που φωνάζει εδώ και χρόνια πως αξίζει μια ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο, όντας ένας από τους κορυφαίους ρολίστες σκόρερ.

Ο λόγος φυσικά για τον Terrence Ross…

Από τη στιγμή που επέστρεψε στις αρχές του 2022 από το πρωτόκολλο της λίγκας για τον κορονοϊό, ο πάλαι ποτέ θρυλικός dunker είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός και αποτελεί τον ίσως κορυφαίο παίκτη των “Μάγων” σε αυτό το διάστημα (6 ματς).
Συγκεκριμένα, μετράει 128 πόντους σε 187 λεπτά συμμετοχής (0.7 πόντοι ανά λεπτό), την ίδια στιγμή που χρειάζεται 18 επιθέσεις για να μετρήσει 21 πόντους και είναι ασταμάτητος από την περίμετρο με 41% σε 5 απόπειρες ανά βραδιά!

Προφανώς, οι οργανισμοί που τον έχουν στα ραντάρ τους δεν τον θέλουν με αυτήν την τάση, αφού δε μπορούν -σε ένα υγιές περιβάλλον τουλάχιστον- να του προσφέρουν 15, 18 και 20 επιθέσεις κάθε μέρα.
Ωστόσο, αν έχει έστω 10 τη βραδιά καθαρά μαθηματικά μπορεί να μετράει 11 πόντους κατά μέσο όρο ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο πρώην παίκτης των Raptors δεν είναι ρίσκο.
Είναι τρομερός σουτέρ, έχει μεγάλη έφεση στο iso, έχει απίθανη αίσθηση των hot spots του και όντας ένας wing ολκής μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σύνολο με υψηλές βλέψεις -το οποίο με τη σειρά του αφενός μπορεί να απορροφήσει εύκολα τα μόλις 12.5 εκ. της φετινής σεζόν (11.5 την επόμενη) και αφετέρου να μην προσφέρει πάρα πολλά.