Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στην τελική φάση του EuroBasket Γυναικών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα τα κορίτσια του coach Μασλαρινού να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στον αποκλεισμό παρά στην πρόκριση μετά από τις 2 ήττες του σε ισάριθμα έως τώρα ματς από Μαυροβούνιο και Σερβία, με τη συνολική διαφορά πόντων να αγγίζει το -49 (-24.5 ανά αγώνα).

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα πολύ μικρό παράθυρο πρόκρισης για την εθνική μας ομάδα, που χρειάζεται τόσο τη δική μας νίκη σήμερα (20/6- 19:00) με την Ιταλία όσο και τη νίκη του Μαυροβουνίου επί της Σερβίας!

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά στο πρώτου χρονικά ματς του ομίλου (13:00), η Σερβία πρέπει να ηττηθεί από το Μαυροβούνιο με οποιοδήποτε σκορ για να υπάρχουν ακόμα βιώσιμες ελπίδες για το συγκρότημα της χώρας μας, το οποίο με τη σειρά του οφείλει να κερδίσει με 15+ πόντους την Ιταλία, που σε αυτό το σενάριο θα μείνει εκτός συνέχειας!
Ταυτόχρονα, η γειτονική μας χώρα αποκλείεται αμέσως αν ηττηθεί σήμερα με 18+ πόντους από την εθνική μας ομάδα, η οποία καλείται σήμερα να ξεπεράσει τη μετριότητα των δύο πρώτων αγώνων και να διεκδικήσει μέχρι τελικής πτώσεως την πρόκρισή της στη φάση των 12.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες του Β’ ομίλου του EuroBasket, η Σερβία δε μπορεί να αποκλειστεί και χρειάζεται νίκη με το Μαυροβούνιο για να περάσει απευθείας στους 8, ενώ αυτό μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά είτε με δική του απλή νίκη και νίκη της Ελλάδας είτε με δική του επιτυχία με 28 πόντους διαφορά.

Τέλος, η Ιταλία -η αντίπαλος ουσιαστικά της εθνικής μας ομάδας- θέλει δική του νίκη για να περάσει στη 12άδα, αλλά και ήττα του Μαυροβουνίου σε περίπτωση που χάσει από την Ελλάδα.