Η «επανάσταση» Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και άλλων 5 ομάδων της Euroleague (Maccabi, CSKA, Armani, Efes, Zalgiris), που έκαναν μυστικό συμβούλιο στην Αθήνα και έδειξαν την δυσφορία τους για τον Jordi Bertomeu και τα οικονομικά της διοργάνωσης, προκάλεσαν τσουνάμι. Ο Καταλανός «χαλίφης» της διοργάνωσης ταρακουνήθηκε για τα καλά και αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ των μετόχων στις 26/4 για να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέμα με κορυφαίο φυσικά το οικονομικό!

Όλη η διοργάνωση ταρακουνήθηκε φυσικά, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague οι ομάδες βγήκαν μπροστά και απειλούν με… βόμβα τον πανίσχυρο μέχρι σήμερα Καταλανό «χαλίφη» και την διοργάνωση που έχει κόψει και έχει ράψει στα μέτρα του.

Εκπρόσωποι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Armani, Maccabi, CSKA, Efes, Zalgiris συναντήθηκαν μυστικά στην Αθήνα συζήτησαν το τοπίο στην Euroleague και φυσικά το οικονομικό τσουνάμι, που έχει χτυπήσει τους πάντες.

Εκεί οι ομάδες έδειξαν καθαρά την δυσαρέσκειά τους για τον Jordi Bertomeu.

Οι 7 αυτές ομάδες αποτελούν πλέον ένα πανίσχυρο «μπλοκ» στην διοργάνωση. Aποτελούν τους 7 από τους 11 βασικούς μετόχους της διοργάνωσης. Οι άλλες 4 ομάδες – μέτοχοι οι 3 ισπανικές, Real, Barcelona, Baskonia και η τουρκική Fenerbahce δεν μετείχαν στην μυστική συνάντηση, δείχνοντας ότι μένουν απ’ έξω. Τουλάχιστον για την ώρα, αν και είναι γνωστό ότι οι ισπανικές ομάδες και η Fenerbahce αποτελούν… αγαπημένα παιδιά και… προπύργια του Bertomeu.

Το θέμα αυτό δείχνει ότι για πρώτη φορά υπάρχει… οργανωμένη αντίδραση και έντονη κριτική κατά του Bertomeu και των κινήσεών και το «επαναστατικό μπλοκ» που έχει δημιουργηθεί είναι πανίσχυρο, καθώς περιλαμβάνει τις δυο ελληνικές ομάδες, αλλά και πανίσχυρες ομάδες όπως η CSKA και η Maccabi.

Από την άλλη η κίνηση δείχνει ότι ίσως για πρώτη φορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έβαλαν στην άκρη τις έριδες και την αιώνια αντιπαλότητα και συμπλέουν μαζί.