Ο Κώστας Βασιλειάδης κατέφθασε στην… δεύτερη μπασκετική πατρίδα του την Ισπανία και παρουσιάστηκε και επίσημα πλέον από την Murcia!

O «Βάσκος» παρουσιάστηκε από τον ισπανικό σύλλογο κρατώντας την φανέλα της νέας του ομάδας.

Tο ντεμπούτο του στην ACB θα γίνει την Τετάρτη (14/4) στο εκτός έδρας ματς της νέας του ομάδα με την Betis.

O Κώστας Βασιλειάδης έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Murcia και είπε:

Για τον αν ξέρει την ομάδα: «Έχει παίξει πολλές φορές εναντίον της Murcia και γνωρίζω καλά τη νέα μου ομάδα. Η πόλη μου φαίνεται πολύ όμορφη, ποτέ δεν κατάφερα να περάσω περισσότερες από δύο μέρες εδώ. Έχω παίξει εναντίον της Murcia και είχα… κακές στιγμές; Αγωνιστικά, διότι είναι μια ομάδα, που παίζει πολύ σκληρά, αγωνίζεται μέχρι το τέλος και μου αρέσει πολύ αυτό».

Για την πρόταση της Murcia και την ευκαιρία που του δόθηκε να ξαναπαίξει στην Ισπανία: «Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψω στην Ισπανία, που είναι το δεύτερο σπίτι μου, και εδώ μπορώ να παίξω και να το απολαύσω».

Για το πρώτο ματς με την ομάδα, που θα είναι πιθανότατα αυτό με την Betis την Τετάρτη (14/4): «Δουλεύω πάντα για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο στα παιχνίδια. Θα προπονηθώ τώρα με μερικούς συμπαίκτες μου και αύριο θα το κάνω με την υπόλοιπη ομάδα και θα ταξιδέψω».

Για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα: «Έρχομαι να βοηθήσω σε ό, τι χρειάζεται ο προπονητής, είτε ένα λεπτό, πέντε, δέκα ή καθόλου. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για το νέο του προπονητή Sito Alonso: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και πολύ καλός στην τακτική. Ένας προπονητής του οποίου οι ομάδες παίζουν μπάσκετ πολύ καλά. Μου μίλησε πολύ ανοιχτά για το ρόλο μου, τα συστήματα…».

Για το αύριο: «Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να μείνων σε αυτό το πρωτάθλημα και του χρόνου. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και όλοι οι παίκτες που έρχονται εδώ εργάζονται για αυτό».

Αυτή θα είναι η 8η συνολικά θητεία του Βασιλειάδη στα ισπανικά γήπεδα και η Murcia θα είναι η 5η διαφορετική του ομάδα στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Μέσα σε όλα ακόμα και το «παρατσούκλι» του έχει σχέση με την Ισπανία, καθώς τον φωνάζουν «Βάσκο».

Ο Έλληνας παίκτης έχει κάνει 2 θητείες στην Ισπανία με την Malaga (2006–2007 και 2014–2015), 3 θητείες με την Obradoiro (2009–2010, 2016 και 2018–2020), έπαιξε στην Bilbao στην οποία έμεινε 3 χρόνια (2010–2013), ενώ έκανε και 1 σεζόν στην Canarias (2017–2018).