Με δυο απουσίες θα γίνει η επανεκκίνηση της Α1 Γυναικών, που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 24/3. Το Σπόρτιγκ και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου ενημέρωσαν την ΕΟΚ ότι αποχωρούν από το πρωτάθλημα!

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα (22/3) την αποχώρηση των δυο συλλόγων από την φετινή Α1 Γυναικών. Μάλιστα η ΕΟΚ τόνιζε στην ανακοίνωσή της ότι οι αγώνες που είχαν δώσει Σπόρτιγκ και Κρόνος Αγίου Δημητρίου στις 3 πρώτες αγωνιστικές δεν λαμβάνονται υπόψιν και αφαιρούνται από την βαθμολογία.

Επίσης Σπόρτιγκ και Κρόνος Αγίου Δημητρίου τιμωρούνται με αφαίρεση 2 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα (2021-22).

Τυπικά οι 2 ομάδες έχουν περιθώριο ως αύριο να το ξανασκεφτούν, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα, καθώς την αποφασή τους την έχιουν πάρει.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης και το πρόγραμμα της μεθαυριανής (24/3) επανεκκίνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την αποχώρηση Σπόρτιγκ και Κρόνου Αγίου Δημητρίου:

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τη δήλωση μη συμμετοχής των Σωματείων ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ στην συνέχεια του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας, οι αγώνες τους στο νέο πρόγραμμα ματαιώνονται.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την Ειδική και την Τροποποιητική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών τα Σωματεία ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ υφίστανται μείωση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 (άρθρο 7 Τροποιητικής Προκήρυξης) και τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών που έδωσαν τα σωματεία δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 12/Β Ειδικής Προκήρυξης, άρθρο 47 παρ. 2 κανονισμών).

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα γίνει την Τετάρτη (24/3).

Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 4ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών:

Τετάρτη 24 Μαρτίου

(Κλαδισού, 15:00) ΟΑ Χανίων-Νίκη Λευκάδας Σπυρόπουλος-Αργυρούδης-Τηγάνης (Πετράκης)

(Αγ. Δημητρίου, 17:00): Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Ελευθερία Μοσχάτου Καραβίτης-Σκαλτσής-Τσαχάκης (Σαμαρτζή)

(Π. Γιαννακόπουλος, 18:00) Παναθηναϊκός-Εσπερίδες Καλλιθέας Ραχιώτης-Αναστασίου-Φραγκούλη (Τηγάνης)

(Ζωγράφου 20:00) ΕΦΑΟ Ζωγράφου-Ολυμπιακός Μηλαπίδης-Καλογριάς-Γρίβα (Τζουβάρας)