Το 2013 ο Lucas Nogueira αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των Boston Celtics στο Draft του ΝΒΑ. Μία θέση μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Νο. 16. Λιγότερο από οκτώ χρόνια αργότερα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ, πολλάκις χτυπημένος από σοβαρούς τραυματισμούς, πήρε την απόφαση να μη συνεχίσει το μπάσκετ, κι ας είναι μόλις 28 ετών. Στο ΝΒΑ έπαιξε 141 αγώνες από το 2014 έως το 2018, φορώντας τη φανέλα των Toronto Raptors, με τους οποίους είχε 3,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1 κόψιμο σε 12,4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Το 2018 οι Raptors δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο, με συνέπεια να ψάξει τη νέα επαγγελματική του στέγη στην Ευρώπη. Ο Nogueira έπαιξε ακόμα στο Μπαχρέιν και στη Βραζιλία, αλλά δύο σοβαροί τραυματισμοί τον έθεσαν νοκ άουτ για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο σεζόν. Πριν από δύο χρόνια, δε, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ESPN ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι μόλις είχε ξεπεράσει το πρόβλημά του με το αλκοόλ

«Σίγουρα οι κακές στιγμές (στο γήπεδο) ήταν εκείνες που με πήραν μακριά από τα παρκέ λόγω τραυματισμών. Ήξερα πάντα ότι η επιστροφή στο γήπεδο έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια θα ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική, αλλά ήμουν πρόθυμος να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση. Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, συνέβη ξανά, οπότε πήρα αυτήν τη δύσκολη απόφαση και ζήτησα να φύγω από το Fortaleza Basquete Cearense», ήταν το μήνυμά του στο Instagram.