Ένα είναι σίγουρο. Αν γίνουν οφθαλμολογικά τεστ στους διαιτητές της Euroleague όλοι θα πάρουν άριστα και θα τα περάσουν δια περιπάτου. Αν γίνει όμως, στους διαιτητές τεστ ψεύδους, δείχνοντάς τους βίντεο από διάφορα «ανδραγαθήματά» τους και ζητώντας τους να απαντήσουν αν στις φάσεις αυτές τα λάθη ήταν… ανθρώπινα, το μηχάνημα του ανιχνευτή ψεύδους θα χτυπήσει κόκκινο και θα ανατιναχθεί!

Κάναμε τον πρόλογο με αφορμή όχι μόνο το χειρουργείο χωρίς αναισθητικό, στο οποίο υπέβαλαν οι εκλεκτοί διαιτητές (Lottermoser, Javor, Nicolic) τον Παναθηναϊκό στο ματς με την Real. Το κάναμε διότι συχνά πυκνά έχουμε δει να γίνονται «σημεία και τέρατα» και έχουμε δει «σφυρίγματα «τέρατα» στην διοργάνωση!

Βέβαια, χθες οι Lottermoser, Javor, Nicolic έδωσαν ρεσιτάλ. Τέτοιους χειρούργους θα τους ζήλευε ακόμα και ο αείμνηστος Νοτιοαφρικανός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard. Επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς έκαναν χωρίς ανασθησία.

Και αναρωτιόμαστε…

Η  Euroleague υποτίθεται ότι προωθεί και προασπίζει το προϊόν της, αλλά οι κακές διαιτησίες, όμως, το υποβαθμίζουν και το «βρωμίζουν». Γιατί, λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή δεν παίρνει μέτρα. Να πάρει κάνα δυο κεφάλια, να στείλει σπίτι τους κάνα δυο από τους διαιτητές που παθαίνουν… σκοτοδίνες σε κάποια ματς; Και δίνουν σφυρίγματα που δεν τα έδινε ούτε ο Αμίν Νταντά, αν τον έβαζαν να σφυρίξει αγώνα της Εθνικής Ουγκάντας, όταν ο μακαρίτης δικτάτορας βασίλευε και έσπερνε τον τρόμο στην αφρικανική χώρα.

Δεν λέμε ότι το πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι είναι η λύση. Κάτι πρέπει να γίνει όμως. Και για να μην αρχίσουν κάποιοι να λένε ότι δεν κοιτάμε την καμπούρα μας και κοιτάμε μόνο την καμπούρα των άλλων και δη της Euroleague. Δεν το λέμε μόνο για την Euroleague, το λέμε και για την χώρα μας. Το λέμε για κάθε χώρα που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις.

Αφήστε το μπάσκετ να ζήσει, να μας συνεπάρει, να το χαρούμε, να μας μαγέψει, να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Προστατεύστε το. Βγάλτε επιτέλους κάθε κακοήθη όγκο που το σκοτώνει!