Το ΝΒΑ συνεχίζει να αντιδρά, να ξεσπά, να καταδικάζει την αδικία. Να ουρλιάζει για την δολοφονία του George Floyd, να ζητάει δικαιοσύνη και να απαιτεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι Miami Heat ένωσαν τις φωνές τους με εκείνους που αντιδρούν για τον άδικο χαμό του 46χρονου Αφροαμερικανού. Η ομάδα του ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδίκασε την δολοφονία όχι μόνο του Floyd, αλλά και άλλων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς. Στο πλευρό των Heat ήταν και δυο παίκτες της ομάδας, οι Udonis Haslem και Tyler Herro.

«Ράγισαν οι καρδιές, αλλά όχι η θέλησή μας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Miami:

«Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει την πόλη του Μαϊάμι τόσο μοναδική είναι η πολυπολιτισμική της διαφορετικότητα. Αυτή η διαφορετικότητα γιορτάζεται στην Νότια Φλόριντα  και μέσα και έξω από την «American Airlines Arena». Αυτός είναι ένας λόγος που θρηνούμε τους τραγικούς θανάτους των George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery και πολλούς άλλους, που χάθηκαν από πράξεις ακραίας και συνεχούς βίας κατά Αφροαμερικανών. Πράξεις που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά. Οι Miami Heat στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες Floyd, Taylor, Arbery. Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει. Όχι, όμως, και η θέλησή μας να βρεθεί λύση. Καλούμε τον καθένα να ακούσει. Να ενώσει τη φωνή του με όλους, έτσι ώστε οι φωνές να ακουστούν και συνιστούμε στη κοινωνία μας να μείνει ενωμένη».

«Φοβάμαι»

Ο Udonis Haslem μετείχε σε διαμαρτυρία για την δολοφονία του Floyd. Εκεί τόνισε: «Ως μαύρος, μεγαλώνοντας μαύρα παιδιά, φοβάμαι πολύ… Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη, πρέπει να υπάρξουν διαμαρτυρίες».

«Η σιωπή είναι μια μορφή αποδοχής»

O λευκός ρούκι του Miami, Tyler Herro, ανέφερε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο και πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο και τόνισε ότι η σιωπή είναι μιας μορφής αποδοχή.

«Χρειάζεται να αλλάξουμε. Στέκομαι δίπλα στους έγχρωμους ανθρώπους και υποστηρίζω ότι όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο. Η Αμερική είναι ένα χυτήριο, ένα δοχείο τήξης και αν όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίδιοι, ρότε πρέπει με τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπιζόμαστε. Η σιωπή είναι μια μορφή αποδοχής και εγώ δεν θα μείνω σιωπηλός απάναντι στην αδικία».

 

ΤO POST TOY MIAMI 

 

 

ΤΟ POST TOY TYLER HERRO 

 

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ UDONIS HASLEM