Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Ronaldo δείχνει να θέλει να ασχοληθεί ως διοικητικός ηγέτης και με το μπάσκετ. Το «Φαινόμενο» έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια την χρόνια την ποδοσφαιρική ομάδα της Valladolid. Σενάρια από την Ισπανία, όμως, λένε ότι θέλει να πάρει και τα ηνία και της ομάδας του μπάσκετ.

Μάλιστα ο Ronaldo εξήγησε (σε ερώτηση που του έγινε στο Instagram) το γιατί δείχνει να θέλει να πάρει και την μπασκετική Βαγιαδολίδ και ανέφερε: «Είναι ένα άθλημα με μεγάλη παράδοση στην περιοχή».

To… κανόνι και η… ανάσταση

Η Valladolid ή καλύτερα η CB Ciudad de Valladolid όπως είναι το όνομά της παίζει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανία την LEB Oro.

O σύλλογος έχει περάσει από χίλια κύματα. Η ομάδα έπαιζε πολλά χρόνια στην Α1 της Ισπανίας (δεν είχε κατακτήσει κανέναν τίτλο βέβαια), αλλά το 2015… βάρεσε κανόνι και οδηγήθηκε στο «κραχ» και στην διάλυση.

Η ομάδα βρήκε όμως, τρόπο να ζήσει. Ο τέως παίκτης της ομάδας, Mike Hansen βγήκε μπροστά μαζί με επιχειρηματίες και ανέλαβε να φτιάξει μια καινούργια ομάδα. Η ομάδα ονομάστηκε CB Ciudad de Valladolid και πήρε την θέση της παλιάς Valladolid.

Ο σύλλογος ξεκίνησε από την 3η κατηγορία της Ισπανίας και πλέον παίζει στην Α2 (LEB Oro).

H παλιά Valladolid έχει μεγάλη ιστορία, έχει παίξει στην Ευρώπη και από τις τάξεις της έχουν περάσει πολύ μεγάλοι παίκτες. Κατ΄ αρχάς στην ομάδα έπαιξε το «Θύμα της φύσης», ο Arvydas Sabonis. Την φανέλα της έχουν φορέσει κι άλλοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες όπως οι Wendell Alexis, Valdemaras Chomičius, Carlton Myers, Nacho Rodríguez ή ο ΝΒΑer Mike Iuzzolino.

Η ελληνική Valladolid

Η Valladolid έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς έχουν περάσει από εκεί και Έλληνες παίκτες όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς (2005-06) και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (2013-14).