Ο “θρίαμβος” της Maccabi Tel Aviv τη χρονιά 2003/04, που έφτασε μέχρι και την κατάκτηση της Euroleague, είναι σίγουρα αξέχαστος. Πάμε να δούμε όμως πως έφτασε η ομάδα τότε του Pini Gershon στο Final 4 του Τελ Αβίβ και στην κατάκτησή του.

Αρχικά, η Maccabi πέρασε ως δεύτερη στον όμιλό της με ρεκόρ 11-3 κόντρα σε ισχυρές ομάδες όπως ήταν η CSKA Moscow, η Skipper Bologna, η Montepaschi Siena, ο Παναθηναϊκός, η Zalgiris Kaunas, η Unicaja Málaga και η Krka. Στην επόμενη φάση, αυτή του Top-16 που εκεί η πρώτη θέση του ομίλου οδηγούσε στο Final 4, βρέθηκε με αντίπαλες ομάδες όπως η Pamesa Valencia, η Fenerbahce και η Zalgiris Kaunas. Εκεί κατέκτησε την πρώτη θέση και παράλληλα την πολυπόθητη πρόκριση στο Final 4 του Τελ Αβίβ με ρεκόρ 4-2.

Στην επόμενη φάση, κατάφερε στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης να ξεπεράσει το εμπόδιο της CSKA Moscow με 93-85, ενώ στον άλλον ημιτελικό η Skipper Bologna κατάφερε να στείλει στον μικρό τελικό την Montepaschi Siena με το 103-102. Πλέον, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον τελικό του Τελ Αβίβ.

Σαν σήμερα λοιπόν, (01/05) πριν από 16 χρόνια, η Maccabi Tel Aviv πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague κόντρα στην Bologna, την οποία κέρδισε εύκολα με το εμφατικό 118-74. Πάμε να δούμε και το ρόστερ της ομάδας αυτής της Maccabi.

Šarūnas Jasikevičius
Anthony Parker
Tal Burstein
Maceo Baston
Nikola Vujčić
Avi Ben-Chimol
Derrick Sharp
Gur Shelef
Yotam Halperin
Bruno Šundov
Deon Thomas
David Blu

Μάλιστα, στον τελικό κόντρα στην Skipper Bologna, εκπληκτική εμφάνιση είχαν πραγματοποιήσει οι Anthony Parker με 21 πόντους, Šarūnas Jasikevičius με 18 πόντους, αλλά και Tal Burstein με “double double” της τάξεως των 17 πόντων και 10 ριμπάουντ, απέναντι σε μια ανύμπορη Bologna, που από τους Ιταλούς ξεχώρισε μόνο ο Miloš Vujanić με 21 πόντους.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Euroleague: