Μετά την ΤΣΣΚΑ, ήταν σειρά της Χίμκι να υποτάξει την Ρεάλ, στην παγωμένη Μόσχα. Στο πρώτο ημίχρονο η Χίμκι κυριάρχησε και άφησε την Ρεάλ να την κυνηγάει συνεχώς στο σκορ. Ο Σβεντ ήταν πραγματικός ηγέτης έχοντας περιορίσει τον εγωισμό και τα λάθη του, έπαιζε για την ομάδα και βοήθησε τους Ρώσους να βάλουν 30 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνολικά 55 στο πρώτο μέρος, με 54% από τα 6,75 Την ίδια ώρα είχε σκληρύνει την άμυνα της, πηγαίνοντας στις επαφές, οδηγώντας τους Ισπανούς σε 8 λάθη. Στο δεύτερο, η εικόνα ήταν περίπου ίδια. Η εντυπωσιακή ομάδα του Κουρτινάιτις δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι, με το σκορ να είναι πολύ ψηλά ενώ παράλληλα συνέχισε την πολύ καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους Μαδριλένους να «υποκλιθούν». Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με το εντυπωσιακό 55% στα τρίποντα (15/27) ενώ μοίρασαν και 29(!!) ασίστ.

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε σε υψηλό τέμπο, το αγαπημένο παιχνίδι της Χίμκι δηλαδή, όπου προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της, με τον Σβεντ να στοχεύει στο ζωγραφιστό με αποδέκτες τους Μπούκερ-Γερέμπκο, μετρώντας ήδη 4 ασίστ στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου και την ομάδα του να προηγείται με 15-9 και εν συνεχεία 19-14. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι επέστρεψαν γρήγορα χάρη στους Τέιλορ και Τόμπκινς (8 και 5π. Αντίστοιχα) οι οποίοι δεν άφησαν την…παρέα του Σβεντ να ξεφύγει σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε με το τρίποντο του Τίμα στην εκπνοή και την Χίμκι σε θέση οδηγού με 25-21. Ο Σβεντ στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς πρόλαβε να καταγράψει 6 πόντους, 5 ασίστ και 3 λάθη.

Η Χίμκι ξεκίνησε με…πατημένο το γκάζι και στην δεύτερη περίοδο, φτάνοντας πολύ γρήγορα στο +8, αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να πάρει τάιμ-άουτ. Επιστρέφοντας, οι Μαδριλένοι έριξαν την διαφορά αστραπιαία στους 2, με τον Ισπανό κόουτς να στοχεύει στο ζωγραφιστό, ρίχνοντας στην…μάχη μετά απο καιρό τον Φελίπε Ρέγιες, παίζοντας παράλληλα με 3 γκαρντ για να ελέγξει την κυκλοφορία, «βομβαρδίζοντας» την Χίμκι με τρίποντα η οποία όμως δεν πτοήθηκε και μπήκε στον ρυθμό σουτάροντας και αυτή με αρκετη ευστοχία και…καυτό Σβεντ να την οδηγεί. Παράλληλα, βελτίωσε την άμυνα της, κλείνοντας τους διαδρόμους στους περιφερειακούς , με την διαφορά να πηγαίνει για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (52-42), 1 λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ρίχνοντας αυλαία μάλιστα στο +11, 55-44. Ο Ρώσος σταρ μέχρι εκείνη την ώρα έκανε το τέλειο παιχνίδι με 12π. και 9 ας (περιορίζοντας τα λάθη του), την ίδια ώρα που ο Καμπάτσο είχε περιοριστεί σε μόλις 2π και 2ας.

Το…άστρο του Σβεντ (17π, 10ας ως εκείνο το σημείο) συνέχισε να λάμπει και στην τρίτη περίοδο με την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα 13 πόντων (67-54) έπειτα από το πρώτο μισό του δεκαλέπτου. Ο Τίμα ακολουθούσε τον αστέρα της ομάδας στο σκοράρισμα έχοντας 10 πόντους, όντας καλός και στην άμυνα. Η Ρεάλ ωστόσο δεν παρέδιδε τα όπλα της. Η Χίμκι έπειτα από 30 λεπτά είχε ήδη φτάσει τους 80 πόντους, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Η Ρεάλ ωστόσο δεν τα παρατούσε και αρχικά με τον Καμπάτσο και εν συνεχεία με τον Κάρολ κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ (80-69) και να μην χάσει επαφή.

Το πόδι…δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το γκάζι. Οι Μοσχοβίτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά και το τελευταίο δεκάλεπτο όντας αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι. Οι Σβεντ και Τίμα συνέχιζαν να βλέπουν το καλάθι σαν…βαρέλι και παρέα με τον Γκιλ έκαναν ένα σερί 10-0, το οποίο εκτόξευσε το σκορ στο 90-69. Στην συνέχεια, η ομάδα του Λάσο βρήκε εύκολους πόντους, κατέβασε την διαφορά στους 15, ωστόσο ένα ξέσπασμα της Χίμκι ήταν αρκετό να σβήσει τα όνειρα της στέλνοντας και πάλι την διαφορά στους 20, φτάνοντας παράλληλα τους 100 πόντους, 2:30 πριν το φινάλε. Οι Ρώσοι στην συνέχεια χαλάρωσαν και η Ρεάλ βρήκε την ευκαιρία να κατεβάσει την διαφορά, με το τελικό σκορ να το γράφει ο Ρέγιες με 102-94. Κορυφαίος φυσικά ο Σβεντ (carrer high ασιστ) ο οποίος σταμάτησε τους 21 ενώ μοίρασε και 13 τελικές πάσες. Ακολούθησε ο Μπούκερ με 15 και οι ΤίμαΓκιλ με 13. Κορυφαίος για τους ηττημένους ο Μίκι με 20 πόντους, ακολούθησε ο Κοζέρ με 17, στους 10 με (μόλις) 3 ασίστ ο Καμπάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 30-23, 25-25, 22-25

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ