Περνάει τον δικό του Γολγοθά. Ο σοβαρός τραυματισμός του σε τροχαίο συγκλόνισε τους πάντες. Ο Ογκνιεν Κούζμιτς δίνει την δική του μεγάλη μάχη για να σταθεί και πάλι δυνατός στα πόδια του. Τα δύσκολα, πάντως, δείχνουν να πέρασαν. Βγήκε από το τεχνητό κώμα και την εντατική. Οι επεμβάσεις που έκανε (είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στον θώρακα) πήγαν καλά.

Η υγεία του τέως σέντερ του Παναθηναϊκού πάει από το καλό στο καλύτερο.Ολοι στάθηκαν στο πλευρό του. Και ο Σέρβος θέλησε να τους ευχαριστήσει με τον δικό του τρόπο. Και το έκανε με ένα ξεχωριστό και συγκινητικό μήνυμα μετο οποίο ευχαρίστησε μέσα από το νοσοκομείο του Βελιγραδίου όπου νοσηλεύεται, όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Στο μήνυμά του ο Σέρβος τέως σέντερ του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσους ανησυχούσαν για μένα μετά από όλα όσα βίωσα και έζησα. Πρώτος ο πρόεδρος του συλλόγου και όλοι από τον Ερυθρό Αστέρα, οι γιατροί και όλη η ομάδα, με επικεφαλής τους δρ. Μπασκάνεβιτς και Όλουγιτς, τις νοσοκόμες και τους άλλους γιατρούς, τον υπουργό Υγείας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ, που δεσμεύτηκε για μένα, όπως και οι γιατροί στην Μπάνια Λούκα.

Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τους πρώην και τους νυν στην εθνική ομάδα, τον προπονητή Σάσα Τζόρτζεβιτς και φυσικά ευχαριστώ όλο τον κόσμο του Ερυθρού Αστέρα που νοιαζόταν για μένα και μου έστειλε την στήριξή του, όπως και το κλαμπ και όλη αυτή η υποστήριξη μίλησε στην καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους και ζητώ συγγνώμη εάν άφησα κάποιον έξω, συνέβησαν τόσα πολλά αυτές τις 10 μέρες. Είναι στο χέρι μου να αναρρώσω πλήρως, ακούγοντας τους γιατρούς. Νιώθω καλά και προχωράμε».