Όσο πλησιάζουμε στο draft, τόσο περισσότερο ενεργές θα είναι οι ομάδες του NBA μεταγραφικά καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην περίοδο, που οι …προεργασίες γίνονται πράξη.Αναλυτικά ορισμένες από τις φήμες που ξεχώρισαν:

  • Οι Ρόκετς είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μάικ Ντ’Αντόνι για επέκταση συμβολαίου σύμφωνα με δημοσιογράφο του ESPN, Τιμ ΜακΜάχον. Να θυμίσουμε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών είχαν παγώσει, λόγω κάποιων διαφορών στους όρους του συμβολαίου που έθεσαν οι Ρόκετς.
  • Οι Σέλτικς θα κυνηγήσουν την περίπτωση του Άντονι Ντέιβις ακόμη και αν ο Ίρβινγκ δεν μείνει στην Βοστόνη. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε ο Κρις Μάνιξ του «Sports Ilustrated» τονίζοντας ότι οι «Κέλτες» έχουν μετανιώσει για το γεγονός ότι δεν έκαναν κίνηση για τον Καουάι Λέοναρντ.

  • Ο Κέμπα Ουόλκερ είναι πολύ πιθανό να υπογράψει την σούπερμαξ επέκταση με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Βέβαια, ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο καθώς το ραντεβού των δύο πλευρών θα γίνει σε λίγες βδομάδες. Σύμφωνα με το SportsNet της Νέας Υόρκης, ο Ουόλκερ δεν έχει στις επιλογές του την Νέα Υόρκη και τους Νικς, αν και εφόσον αποφασίσει  να μην παραμείνει στην Σάρλοτ.

  • Οι Κλιπερς δεν είναι πλέον αισιόδοξοι για τον Καουάι Λέοναρντ. Τις τελευταίες ώρες που ακολούθησαν του τρίτου τελικού τα δεδομένα έχουν αλλάξει σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Athletic». Οι Ράπτορς φαίνεται να προσφέρουν ότι ακριβώς ήθελε ο Λέοναρντ αυτήν την στιγμή μία μεγάλη αγορά, έναν διεκδικητή του τίτλου και ένα έξυπνο front office κάτι που έχει κάνει την ομάδα του Λος Άντζελες να προετοιμάζει τα σχέδια της επόμενης σεζόν χωρίς τον Λέοναρντ.
  • Τέλος, σύμφωνα με τον Μπεν Στάντιγκ του «NBC Sports Washington»,οι Ουίζαρντς δεν έχουν ανακοινώσει ποιος θα τρέξει το Front Office της ομάδας την επόμενη σεζόν λόγω του Μασάι Ουτζίρι. Ο GM των Ράπτορς αποτελεί τον πρώτο στόχο του ιδιοκτήτη της ομάδας της Ουάσινγκτον, Τεντ Λεόνσις. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με Στάντινγκ, ο Λέονσις θα προσφέρει και πακέτο των μετοχών της εταιρίας του, «Monumental Sports & Entertainment», για να τον πείσει να έρθει στην ομάδα του.