Μπορεί να μην υπάρχει τοπικό ντέρμπι σε αυτή την 4η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ανδρών, υπάρχουν όμως πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που το αποτέλεσμα θα κριθεί στο τέλος.

Το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην Καβάλα, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Ιπποκράτη Κω. Η Καβάλα δεν δυσκολεύτηκε την προηγούμενη αγωνιστική, αποκλείοντας τον Φίλιππο Βέροιας, την ώρα που ο Ιπποκράτης απέκλεισε τον Ιωνικό Νικαίας και μάλιστα μέσα στο “σπίτι” του. Οι δύο ομάδες βλέπουν τη σημερινή αναμέτρηση και σαν μία… πρόβα τζενεράλε, μιας και θα αναμετρηθούν άλλες δύο φορές μέσα στη σεζόν, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Α2.

Το Ανατόλια ή αλλιώς ο… φονέας των ομάδων της Α2, υποδέχεται τον Κόροιβο στο κλειστό των Εκπαιδευτηρίων. Η ομάδα του κόουτς Γκαϊτατζή έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις, αποκλείοντας διαδοχικά το Μαρούσι και την Καστοριά και τώρα καλείται να πραγματοποιήσει άλλη μία μεγάλη εμφάνιση, αυτή τη φορά κόντρα στον μαχητικό Κόροιβο του Κώστα Σορώτου που έχει αφήσει εκτός μέχρι στιγμής την Ευρώπη Πευκοχωρίου και την Καρδίτσα.

Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης, το Παγκράτι και ο Φαίακας Κέρκυρας, έρχονται αντιμέτωπες με φόντο το εισιτήριο που θα οδηγήσει στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες έχουν τραβήξει τα… μπασκετικά βλέμματα με τη μέχρι τώρα πορεία τους και θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς το δικό τους, μικρό θαύμα.

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας διεξάγεται στο κλειστό των Σεπολίων, εκεί όπου ο Τρίτωνας υποδέχεται τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου έχει δείξει ότι φέτος θα είναι μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Β’ Εθνικής στο Νότο, την ώρα που ο Διαγόρας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, όχι μόνο λόγω της άνετης επικράτησης του επί του Ηρακλή, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές των αγώνων:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Μετς 17.00 Παγκράτι-Φαίακας Κυριακόπουλος-Ρίζος (Βιδάλης)
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Κόροιβος Μπήτης-Ξενικάκης (Λαδένης)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Ιπποκράτης Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος-Θεοδώρου (Μπρίγκος)
Στρέφη 18.00 Τρίτων-Διαγόρας Δρ. Κάρδαρης-Λύρας (Πόθου)