Ο Άρης στον αγώνα «ζωής ή θανάτου» με το Λαύριο, έσπασε το αρνητικό του σερί 9 ηττών σε Ελλάδα και Ευρώπη και πήρε σπουδαία «ανάσα» για τη Stoiximan.gr Basket League.

Από το πρώτο κ’ όλα λεπτό οι γηπεδούχοι μπήκαν με πάθος στο παρκέ του Αλεξάνδρειου και σε «συνεργασία» με τη στήριξη του κόσμου του, κατάφεραν να παρασύρουν στο ρυθμό τους μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκινώντας από την άμυνα, δεν αφήσαν περιθώρια στου φιλοξενούμενους. 

Οι γηπεδούχοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα από το πρώτο και όλα λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν με 6-3 και 16-11, με πρωταγωνιστές Αθηναίου, Τσαϊρέλη και Μάρας έφτασαν ακόμα και στο +10 (21-11 στο 8΄). Με αποτέλεσμα να κλείσουν το δεκάλεπτο με 24-15. Από την άλλη το Λαύριο μη μπορώντας να ευστοχήσει έδειχνε εκνευρισμένο, κάτι που επιβεβαίωσε η  τεχνική ποινή στον τεχνικό του Σερέλη, με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Έτσι οι “κιτρινόμαυροι” με βολές του Αθηναίου έφτασαν στο 27-15 και λίγο μετά στο 29-17.  Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στο +17 (40-23) με το που… μπήκε και ο Μπελ στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο το Λαύριο έκανε ένα ξέσπασμα μειώνοντας σε 43-30, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

 Η εικόνα παρέμεινε ως είχε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Τσαϊρέλη να «οδηγεί» τον Άρη στο +15  (51-36).  Από την άλλη,  το Λαύριο προσπαθούσε να μειώσει, αλλά στάθηκε άστοχο στα σουτ που πραγματοποίησε (53-40 στο 27΄). Ένα φάουλ του Μποχωρίδη στον Μουρ και η άτσαλη πτώση του δεύτερου στο παρκέ «άναψε τα αίματα», με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός και στις δύο πλευρές. Οι διαιτητές έδωσαν μια τεχνική ποινή στον Γιαννάκη, αλλά εν τέλει, τα πάντα ηρέμησαν. Η μικρή αυτή – χρονικά – διακοπή επηρέασε τους γηπεδούχους (53-42), ενώ ο Μέγιερ με τρίποντο στο 29′, μείωσε σε 54-45. Ο Λαμπ έφερε το Λαύριο ακόμη πιο κοντά (54-47)., με το δεκάλεπτο να κλείνει  στο 54-49 για τον Άρη.

Ένα καλάθι από τα χέρια των Μάρας και  Μούρτου οι  γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το 58-49 και λίγο αργότερα (33’) το 62-50.  Τα τελευταία επτά λεπτά το παιχνίδι μετατράπηκε σε σκληρή “μάχη”, καθώς ο Άρης κουράστηκε, οι επιλογές του κυρίως στο επιθετικό κομμάτι δεν ήταν προσοδοφόρες με αποτέλεσμα το Λαύριο να “ανεβάσει” την πίεση του. Έτσι στο 38’ με καλάθι και φάουλ του Τζόνσον έγινε το 70-65. Μια βολή του Αθηναίου κι ένα κρίσιμο τρίποντο του Μποχωρίδη έκαναν το 74-65. Ο Γκάρι Μπελ μιμήθηκε τον συμπαίκτη του, για το 77-65 με τους παίκτες του Γιαννάκη να πανηγυρίζουν με 80-69.