Υπάρχει περίπτωση να συμμετέχει ο Σακίλ Ο’ Νιλ σε εκδήλωση και να μην κλέψει την παράσταση; Φυσικά και δεν υπάρχει. Έτσι χθες στα προεόρτια της εισαγωγής του στο Hall Of Fame έδωσε το δικό του σόου, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν από τα γέλια.

Αρχικά πλησίασε την Σέριλ Σουπς, όπως αποκάλυψε η ίδια η παλαίμαχος, και της πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια, για να πέσει κατά την διάρκεια της εισόδου της στο κόκκινο χαλί. Αν και η Σουπς το σκέφτηκε για λίγο, αποκρίθηκε αρνητικά καθώς ο Σακίλ δεν τις έδειξε τα λεφτά προκαταβολικά.

Στη συνέχεια, κατά την διάρκεια της πρώτης τελετής όπου δίνονται στους αστέρες που θα μπουν στο HallOfFame τα γνωστά πορτοκαλί σακάκια, όταν έφτασε η ώρα του Γιάο Μινγκ, ο Σακίλ πετάχτηκε από τη θέση του και έτρεξε να βοηθήσει τον πανύψηλο Κινέζο, λες και ήταν ο προσωπικός του βοηθός.

Βέβαια οι πλάκες δεν σταματούν εκεί. Μετά τη λήξη της τελετής ο Σακίλ, ο Μινγκ και Άιβερσον παραχώρησαν κοινή συνέντευξη για γνωστό αμερικανικό μέσο. Όταν τους έγινε ερώτηση για το ποια ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή της καριέρας τους, τον λόγο και για τους 3 πήρε, ποιος άλλος; Ο Σακίλ Ο’ Νιλ.

Ξεκίνησε με μία τούμπα που είχε «φάει» ο Μινγκ μετά από σταυρωτή ντρίμπλα του Στεφόν Μάρμπερι, προχώρησε στα αιρμπολ του ίδιου, για το οποία πάντα έλεγε ότι γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια του, ενώ στο τέλος για τον Άιβερσον κάτι πήγε να πει για τις προπονήσεις αλλά ο Άλεν δεν τον άφησε να ολοκληρώσει.

Όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της ομιλίας του μετά την ένταξη του στο Hall Of Fame, ο Σακ απάντησε πως απλά θα είναι ο εαυτό του.

«Δεν περιμένει από μένα ο κόσμος να ακούσει μία σοβαρή ομιλία με μεγάλες λέξεις που δεν θα ξέρω καν να τις προφέρω! Θα είμαι ο εαυτός μου και θα μιλήσω από καρδιάς».