Ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό δίνει σήμερα (22/7, 18:45) η Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία έχοντας ως μοναδικό της στόχο την άνοδο της στην Α’ κατηγορία θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο της δυνατής Βοσνίας, και να μπει στην τετράδα, όπου θα έχει δυο ευκαιρίες να πάρει μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στον στόχο της.

Η Βοσνία που αποτελεί παραδοσιακά ένα δυνατό αντίπαλο, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με μόλις μια ήττα, και αυτή από την πολύ δυνατή Κροατία με 70-66, ενώ διαθέτει μια τετράδα πολύ επικίνδυνων παικτών, με πρώτο σκόρερ τον 20χρονο σέντερ Κενάν Καράχοντζιτς (2,09) ο οποίος ανήκει στην Μάλαγα και έχει σε 4 παιχνίδια στην διοργάνωση 14,2 πόντους και 8,8 ριμπάουντ. Επικίνδυνος είναι και ο 20χρονος φόργουορντ Αλεξάνταρ Λάζιτς (2,01) ο οποίος ανήκει στον Σλοβενική Κάστινγκς και έχει 12,8 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πολύ καλή πορεία πραγματοποιεί και 19χρονος φόργουορντ, Έντιν Άτις (2,01) της ΑΕΚ, ο οποίος μετράει 11,2 πόντους και 7,5 ριμπάουντ, με την τετράδα να συμπληρώνει o έτερος σέντερ, Μάρκους Λόντσαρ (2,13), ο οποίος έχει 10,2 πόντους και 6,8 ριμπάουντ.

Όπως είναι κατανοητό, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει τα γνωστά προβλήματα γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούν τους Βασίλη Μουράτο,  Γιώργο Τσαλμπούρη και Σωτήρη Μπιλλή (ο πρώτος πήγε στο νοσοκομείο) η αναμέτρηση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ενώ αναμένεται ο κόσμος να κατακλύσει το «Τ.Καμπούρης» της Χαλκίδας.