Σε ανανέωση του συμβολαίου του Τζέισον Κιντ προχώρησαν οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι συμφώνησαν να παραμείνει ο προπονητής στο πόστο του μέχρι το 2020, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (22/06).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συνεχίσει να προπονείται υπό τις οδηγίες του 43χρονου τεχνικού για άλλα τέσσερα χρόνια, καθώς ο Κιντ άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της διοίκησης με τη δουλειά του και, κυρίως, με τη διαχείριση των νέων παικτών, με αποτέλεσμα να του ανανεώσουν το συμβόλαιό του.

Ο συνιδιοκτήτης των “Ελαφιών”, Ουές Έντενς, σχολίασε: “Ο στόχος μας παραμένει να είμαστε συνεχώς ανταγωνιστικοί στο NBA και ο Τζέισον Κιντ είναι ο σωστός άνθρωπος γι’ αυτή τη δουλειά. Όσον αφορά την προετοιμασία και την ανάπτυξη των σημερινών παικτών, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν για να καθοδηγήσει το νέο και ταλαντούχο ρόστερ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Τζέισον θα συνεχίσει να αποκαλεί το Μιλγουόκι, σπίτι του”.

Από τη μεριά του, ο κόουτς είπε: “Εκτιμώ άρα πολύ την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι ιδιοκτήτες με το να υπογράψω για επέκταση συμβολαίου. Έχουμε ένα προπονητικό τιμ που εργάζεται σκληρά και θέλει να διδάξει τους νέους παίκτες και να οτυς βοηθήσει να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, αλλά έχουμε δεσμευτεί με το στόχο να χτίσουμε μία ομάδα που μονίμως θα μάχεται για τίτλους”.

Ο Κιντ βρίσκεται στους Μπακς από το 2014 και την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, κατάφερε να τη βάλει στα πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας. Πριν γίνει προπονητής, έκανε μια 19ετή καριέρα στο ΝΒΑ, με 10 παρουσίες στο All Star Game και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 2011 με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς. Αναδείχθηκε στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ 5 φορές, στην καλύτερη αμυντική ομάδα 4 φορές, ενώ έχει πάρει και 2 χρυσά μετάλλια με την Εθνική των Η.Π.Α. σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα στο Σύδνεϊ (2000) κι ένα στο Πεκίνο (2008). Οι σύλλογοι που έχει αγωνιστεί ήταν οι Ντάλας Μάβερικς (1994-96), Φοίνιξ Σαν (1996-01), Νιού Τζέρσεϊ Ντες (2001-08), Ντάλας Μάβερικς (2008-12) και Νιουύ Υόρκ Νικς (2012-13).

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, τον Τζέισον Κιντ να μιλά για την ανανέωσή του: