Τα πολλαπλά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ, τον οδήγησαν στη διάλυση ουσιαστικά για την φετινή σεζόν, αποσυρθείς από την Α2 που φτάνει προς το τέλος της (απομένουν οι τελικοί των playoffs ανόδου μεταξύ Φάρου και Προμηθέα) και μη αγωνιζόμενος σε κάποια κατηγορία. Η ιστορική ομάδα της Κρήτης, όμως, είναι έτοιμη για την ολική της επαναφορά, με τους ιθύνοντες της ομάδας να επιθυμούν τη συμμετοχή της εκ νέου στις εθνικές κατηγορίες, μέσω της Γ’ Εθνικής.

Το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει το Basketaki.news, προχώρησε στην εν λόγω απόφαση και ο ΟΦΗ θα εκκινήσει την προσπάθεια «αναγέννησής» του μέσω της τέταρτης τη τάξει κατηγορίας. Πρώτη σπουδαία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, είναι το γεγονός ότι έχει ήδη επιλεγεί ο προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα προς την επιθυμητή ανοδική πορεία και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κόκκινο. Ο έμπειρος κόουτς, θα αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, παίρνοντας προαγωγή από το πόστο του υπευθύνου των ακαδημιών.

Οι τελευταίες μάλιστα, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στελέχωση του ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι διοικούντες τον ΟΦΗ έχουν αναζητήσει περιπτώσεις έμπειρων παικτών από πορεία αρκετών ετών στις εθνικές κατηγορίες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους φερέλπιδες μπασκετμπολίστες, θα δημιουργήσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα Γ’ Εθνική.

Το βέβαιο, είναι ότι το «φίδι» ετοιμάζεται… να ξαναδαγκώσει και να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο!