Την στήριξη του στην FIBA εξέφρασε και ο Πάτρικ Χίκεϊ, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο οποίος σε δηλώσεις του στηρίζει την Παγκόσμια ομοσπονδία και τις αποφάσεις της σχετικά με το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Επιτροπών, προφανώς έχοντας την έγκριση από την ΔΟΕ στηρίζει τις ενέργειες του Πάτρικ Μπάουμαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να στηρίξω πλήρως τις ενέργειες του Πάτρικ Μπάουμαν. Έχω επισημάνει τους κινδύνους των οργανισμών… κέρδους που προσπαθούν να επισκιάσουν το άθλημα! Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, η κατάσταση θα οδηγηθεί εκτός ελέγχου» για να προσθέσει: «Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε το πρόβλημα, τότε το επόμενο βήμα είναι οι συγκεκριμένοι ιδιωτικοί οργανισμοί να διοργανώσουν εναλλακτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η FIBA είναι απολύτως σωστή με τις ενέργειες της»

Εκτός από τον Χίκεϊ, και η Ισπανική κυβέρνηση μέσω του υπουργός αθλητισμού, Μιγκέλ Καρντενάλ, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της FIBA στη διαμάχη με την Ευρωλίγκα αναφέροντας: «Είμαστε πιο κοντά στην FIBA από ότι την Ευρωλίγκα και αφοσιωμένοι σε ένα αθλητικό μοντέλο που θα στηρίζεται και θα επιβραβεύει το αθλητικό κριτήριο, όχι κάτι άλλο εκτός αθλητισμού. Η ομάδα που κερδίζει σε μια διοργάνωση, να κερδίζει και το δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη χρονιά». Επίσης υπέρ της FIBA τάχθηκε και η Βοσνία.