Πολλά είναι τα θέματα που ταλανίζουν τις τελευταίες μέρες την χώρα μας, με την κατάσταση σε πολλούς τομείς να κοντεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου και μέσα σε όλα αυτά, ήρθε μία τρομερή «τραγωδία» που έφερε το θρήνο όχι μόνο σε τρεις οικογένειες, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Υποπλοίαρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης και Κωνσταντίνος Πανανάς, καθώς και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέρος Ευαγγέλου, βρέθηκαν νεκροί μετά τη σύγκρουση του ελικοπτέρου ΑΒ212, όπου επέβαιναν, σε λόφο της νησίδας Κινάρου, με συνέπεια τη «συντριβή» του. Τρία άτομα που υπηρετούσαν τα ελληνικά χρώματα, βρήκαν τραγικό θάνατο, με τις σορούς τους να ταυτοποιούνται.

Ο τελευταίος εξ αυτών, μάλιστα, τύχαινε να είναι λάτρης του μπάσκετ. Ο άτυχος ανθυπασπιστής, αγωνιζόταν στην ομάδα «Ασχετίξ και Αμπαλίξ», η οποία συμμετέχει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Minor League της λίγκας Basketaki The League. Το θλιβερό γεγονός, ασφαλώς, άγγιξε όσο τίποτε άλλο, τόσο την ομάδα του όσο και τους ανθρώπους της ερασιτεχνικής λίγκας, η οποία έσπευσε να δώσει τα δικά της συλλυπητήρια, στον Λευτέρη Ευαγγέλου και τους οικείους του. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σε όλα τα ματς της λίγκας σε αυτή την αγωνιστική, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Αναλυτικά:

«Η είδηση για την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο, μας έχει σοκάρει όλους, δυστυχώς όμως ακόμη περισσότερο την ομάδα «Ασχετίξ και Αμπαλίξ», μέλος της οποίας ήταν ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου, η σορός του οποίου ταυτοποιήθηκε μαζί με του συγκυβερνήτη υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας, στην οικογένεια, τους συμπαίκτες και τους φίλους του Λευτέρη από όλη την οικογένεια του Basketaki. Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα τα παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων της αγωνιστικής, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή».