Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο, όσο και το ότι δεν είναι αντίπαλοι παρά μόνο για 40 λεπτά στο παρκέ, έχοντας «σημαδέψει» από τη δική τους πλευρά την ιστορία των δύο «αιωνίων». Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, δίνουν με την καθημερινή τους στάση το παράδειγμα σε κάθε ενασχολούμενο με τον ελληνικό αθλητισμό, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία την φιλία που τους ενώνει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι δύο αθλητές, σήμερα, κατάφεραν και πάλι να «κλέψουν» την παράσταση, καθήμενοι μαζί στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές της σεζόν. Οι ηγέτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ, επισημαίνοντας στις, λακωνικές πλην ουσιαστικές, δηλώσεις τους, ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και το γεγονός ότι κάθισαν μαζί, τους είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το βραβείο τους απένειμε ο πρώην προπονητής τους στην Εθνική ομάδα, Παναγιώτης Γιαννάκης που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, όταν μιλούσε για την τιμή που ένιωθε να έχει συνεργαστεί με τους δύο αυτούς ιστορικούς παίκτες.

Χαρακτηριστικές, μάλιστα, ήταν οι δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη που είπε: «Βλέπω μπροστά μου τον κ. Σπανούλη και τον κ. Διαμαντίδη και χαίρομαι που κάθονται δίπλα-δίπλα οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Εύχομαι αυτή η εικόνα να γίνει σύντομα και στο ποδόσφαιρο…».