Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι στην Χανγκζού, επικρατώντας με 64-83 των Ζεγιάνγκ Λάιονς, στο πλαίσιο του «Euroleague Asia Tour 2015». Οι «πράσινοι» συνάντησαν ουσιαστικά αντίσταση στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκαν με 10-18, έχοντας στη συνέχεια τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, κόντρα στους μαχητικούς Κινέζους, οι οποίοι όποτε έβλεπαν τους αντιπάλους τους να «χαλαρώνουν», και δη στο αμυντικό κομμάτι, κατάφερναν να μειώνουν τη διαφορά και σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσουν. Υπήρξαν πάντως, αρκετές στιγμές όπου οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν απολαυστικοί, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας σε σετ παιχνίδι και γρήγορη ανάπτυξη στο ανοικτό γήπεδο, ύστερα από επιθετική άμυνα, «ψήγματα» του ταλέντο που διαθέτει το φετινό ρόστερ.

raduljica-pao-zejiang

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε λίγο «μουδιασμένα» για την ελληνική ομάδα, με τα «Λιοντάρια» να προηγούνται με 5-2 στα πρώτα τρία λεπτά. Αμέσως, άρχισε μία αντεπίθεση που έφερε το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού, για να κλείσει η περίοδος με το 10-18 και ένα επιμέρους σκορ 5-16. Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς εξάπλωσαν ουσιαστικά την κυριαρχία τους στο παρκέ, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, για να φτάσουν στα αποδυτήρια με το 26-39. Μετά το τρίποντο που διαμόρφωσε το 26-42, οι παίκτες της Ζεγιάνγκ «έτρεξαν» ένα σερί 8-0, βρίσκοντας λύσεις κυρίως χάρη στις αργές αντιδράσεις της αντίπαλης άμυνας σε προσωπικές διεισδύσεις και μερικές «εμπνεύσεις» του Πάργκο, μειώνοντας έτσι σε μονοψήφιο νούμερο. Με ένα δικό τους σερί, όμως, οι «πράσινοι» επανέφεραν την απόσταση στο +16. Το έργο αυτό… επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει εμφατικά την αναμέτρηση, καθώς ο προπονητής της κινεζικής ομάδας είχε αποσύρει ουσιαστικά τους Αμερικανούς του στο φινάλε.

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 48-61, 64-83

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6 (5ρ, 2 ασ.), Φώτσης 10 (4ρ), Διαμαντίδης 9 (3κλ), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 12 (6ρ), Ραντούλιτσα 11 (8ρ, 2κ, 2κλ), Καλάθης 6 (3 α, 2κλ), Φελντέιν 3 (6 α, 3κλ), Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Γιάνκοβιτς 11 (2 ασ.), Πάβλοβιτς 13 (4ρ, 2 ασ.)

pavlovic-pao-zejiang