Το προσεχές Σάββατο (25/2) το πρωτάθλημα της Α2 επιστρέφει στη δράση και στον Ηρακλή προετοιμάζονται για έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της χρονιάς. Ο “Γηραιός” αντιμετωπίζει στα Εξάρχεια τον Αετό και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες παραμονής στη κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού και έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση κινδυνεύοντας άμεσα πλέον να… βουλιάξει στη Β΄ Εθνική. Βασικό ζητούμενο για τον Γιάννη Δαμαλή και τους παίκτες του είναι να ανεβάσουν στον μέγιστο βαθμό την απόδοση τους και να βελτιώσουν – όσο είναι δυνατόν – τις αρκετές αδυναμίες τους, όπως αυτές φάνηκαν και στο πρόσφατο φιλικό (το περασμένο Σάββατο) με τη ΧΑΝΘ.

Διοίκηση και τεχνικό τιμ προσπαθούν να ανασυντάξουν την ομάδα, να αφυπνίσουν τους παίκτες και να τους δώσουν να καταλάβουν την κρισιμότητα του αγώνα με τον Αετό στο κλειστό του Στρέφη, όπου παίζεται το μέλλον του ιστορικού συλλόγου. Το παρών μάλιστα στις προπονήσεις στο Ιβανώφειο δίνει και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο πολύπειρος κόουτς έχει τον άτυπο ρόλο του τεχνικού συμβούλου και προσπαθεί και αυτός από τη πλευρά του με τις γνώσεις και την εμπειρία του να βελτιώσει την κατάσταση στην ομάδα.

Άπαντες πάντως πιστεύουν ότι ο Ηρακλής κρατά στα δικά του χέρια τη τύχη του και έχει το περιθώριο στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν να γλιτώσει το… στραπάτσο. Όσον αφορά στους τραυματίες οι Θρασύβουλος Σφέικος και Αλέξανδρος Μήτσιαλος δεν είναι 100% έτοιμοι, όμως αναμένεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή που θα αναχωρήσει τη Παρασκευή (27/2) για την Αθήνα.