Ορέστης Ματενίδης (ΧΑΝΘ)

Καθοριστικός…σε ένα χιτσκοκικό παιχνίδι ήταν ο πρώην γκαρντ της Δόξας Λευκάδας, Ορέστης Ματενίδης ο οποίος βοήθησε την νεοφώτιστη ΧΑΝΘ να φτάσει στη νίκη απέναντι στον ως την 3η αγωνιστική αήττητο Αία Ευόσμου. Ο 26χρονος γκαρντ πέτυχε την καθοριστική βολή στο φινάλε της δεύτερης παράτασης, ενώ συνολικά είχε 14 πόντους και άριστη οργάνωση.

Σωκράτης Ζυγούρας (Άργος Ορεστικό)

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 21χρονος γκαρντ της ομάδας του Άργους Ορεστικού καθώς ήταν καθοριστικός στη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στο πολύ δυνατό Στρατώνι. Ο Ζυγούρας ήταν άλυτος γρίφος για την ομάδα του Δημήτρη Μύθου όπου με 17 πόντους και 2 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Γιώργος Τερματζίδης (Λιβαδειά)

Τεράστια νίκη πέτυχε η Λιβαδειά στο κλειστό της Νέας Ιωνίας απέναντι στην τοπική Νίκη Βόλου, με τον 30χρονο φόργουορντ να βάζει την σφραγίδα του…«εκτελώντας» την ομάδα του Φώνη Μαυρομιχάλη έξω από την γραμμή των 6.75. Συγκεκριμένα ο Τερματζίδης είχε 15 καθοριστικούς πόντους με 5 τρίποντα…σπάζοντας κάθε μορφή ζώνης των γηπεδούχων.

Κώστας Γεωργούλας (Πιερικός Αρχέλαος)

Σαρωτικός ήταν ο Πιερικός Αρχέλαος στην Κατερίνη απέναντι στην Ελευθερούπολη, με την ομάδα του Στέλιου Χατζηιωάννου να φτάνει στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση όπου πέτυχε 25 πόντους με 4 τρίποντα…όντας απλά ασταμάτητος.

Πέτρος Γερομίχαλος (Μαχητές Δόξας Πευκών)

Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, αλλά ο νεαρός σέντερ τα κατάφερε περίφημα απέναντι στους πολύπειρους ψηλούς του Πευκοχωρίου καθώς κυριάρχησε και στις δυο ρακέτες. Ο Γερομίχαλος πέτυχε 24 πόντους μαζεύοντας αρκετά ριμπάουντ, και δίκαια αποτελεί τον σέντερ της πεντάδας μας για την 4η αγωνιστική.

Παίκτης κλειδί – Αρτέμ Πέρβι (Αιγάλεω)

Ήρθε από τον Φιλαθλητικό όπου είχε μικρό χρόνο συμμετοχής, και μόλις σε 4 αγωνιστικές έχει μετατραπεί σε βασικό παράγοντα για το «Σίτι». Σε ένα παιχνίδι που το Αιγάλεω έμεινε 18 πόντους πίσω από τον Αργοναύτη Καλαμαριάς ο 23χρονος γκαρντ αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί καθώς το δικό του καλάθι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε στο Αιγάλεω τη μεγάλη νίκη με 72-71. Για την ιστορία ο Πέρβι είχε 10 πόντους.

MVP – Αντώνης Γκοντόπουλος (Πιερικός Αρχέλαος)

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον κατά συρροήν σκόρερ Αντώνη Γκοντόπουλο, ο οποίος στην καλή του επιθετική βραδιά δεν έχει κυριολεκτικά αντίπαλο. Στο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη έβγαλε τα «πιστόλια» πετυχαίνοντας 25 πόντους με 5 τρίποντα…δείχνοντας ότι αποτελεί ίσως τον καλύτερο serial σκόρερ της κατηγορίας.

Προπονητής – Παναγιώτης Ζωντός (Λιβαδειά)

Το διπλό της αγωνιστικής πέτυχαν οι Βοιωτοί, οι οποίοι μετά την ήττα στον Εύοσμο από τον Αία με τυχόν ήττα θα έμεναν πίσω στην κούρσα της κορυφής. Έτσι με πειθαρχημένο και ομαδικό παιχνίδι η Λιβαδειά έφτασε σε μια νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Νίκη Βόλου, και έμεινε για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου.