Το “σοκ” με τον τραυματισμό του Ρόκο-Λένι Ούκιτς προσπαθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός καθώς σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις το δίμηνο της απουσίας του -αν συνυπολογίσουμε και το διάστημα που θα χρειαστεί για να βρει τα πατήματά του- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
 
Αργά χθες (26/9) το βράδυ δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Sport24.gr» παρουσίαζε τους νταμπλούχους Ελλάδος να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 25χρονο διεθνή Σέρβο γκαρντ Στέφαν Μάρκοβιτς, ο οποίος τις δύο τελευταίες χρονιές αγωνίστηκε στην ισπανική Βαλένθια και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είχε 8,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 27,3′ συμμετοχής κατά μέσο όρο. 
 
Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του Basketblog.gr τέτοιου είδους απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί από τους Πράσινους. Και αυτό γιατί ο Μάρκοβιτς δεν είναι περίπτωση παίκτη, που θα μπορούσε να αποκτηθεί με… προσωρινό ορίζοντα, ώσπου δηλαδή να επιστρέψει ο Ούκιτς στη δράση. Ο Σέρβος είναι ένας πολύ σοβαρός παίκτης, ο οποίος θα ταίριαζε σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όχι όμως για δύο μήνες, αλλά για ολόκληρη σεζόν. 
 
Επί του παρόντος, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συν τοις άλλοις διαθέτει επτά αντί έξι ξένους παίκτες (Ούκιτς, Μπατίστ, Λάσμε, Γκιστ, Κέρι, Σανγκ, Ματσιούλις), τηρεί στάση αναμονής ευελπιστώντας να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η αποθεραπεία του άτυχου γκαρντ, ενώ από την πράσινη ΚΑΕ εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε ο Ούκιτς από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κροατίας. 
 
Είναι ενδεικτικός ο διάλογος του Ούκιτς με τον βετεράνο σχολιαστή Σλάβκο Στίπκοβιτς λίγα λεπτά πριν από τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ με τη Λιθουανία. «Άντε Ρόκο, καλή επιτυχία και ελπίζουμε όλοι να εμφανιστείς κι εσύ στο Ευρωμπάσκετ», έκανε «black humor» ο 63χρονος δημοσιογράφος και ο γκαρντ του ΠΑΟ έγινε… Τούρκος αποκαλύπτοντας πάνω στα νεύρα του το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε:
 
«Δηλαδή τι εννοείς; Ότι δεν έχω παίξει καλά μέχρι τώρα; Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι αγωνίζομαι με πόνους. Το πόδι μου είναι χάλια και κάθε μέρα κάνω ένεση για να αντέχω τις προπονήσεις και τους αγώνες». Δεν ήθελε και πολύ, λοιπόν, να υποστεί μεγαλύτερη ζημιά και στους δύο αχίλλειους τένοντες, λόγω της αγάπης του για την Εθνική…