Κόντρα στην έντονη φημολογία που τον ήθελε να επιλέγει το πανεπιστήμιο του Florida State, o Andrew Wiggins ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες πως θα αγωνίζεται στο NCAA με τη φανέλα του Kansas. Η επιλογή του εκρηκτικού φόργουορντ να φορέσει τη φανέλα των “Jayhawks” καθιστά άμεσα την ομάδα του Bill Self σε ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την επόμενη σεζόν αφού ο Andrew Wiggins αποτελεί (μαζί με τον Julius Randle των Kentucky Wildcats) το μεγαλύτερο prospect του αμερικανικού μπάσκετ.

Ανυπομονώ να βρεθώ στο Kansas και να κάνω αυτό που ξέρω“, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Andrew Wiggins, με τον Bill Self να προσθέτει πως “δεν είχαμε ιδέα προς τα πού έκλινε ο Andrew. Έκανε αυτό που είχε πει πως θα κάνει, δηλαδή πήρε την απόφασή του έχοντας στο πλευρό του τους γονείς του. Ήξερα ότι ήμασταν μία από τις τέσσερις επιλογές που είχε. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε δικό μας. Είναι ένα τρομακτικό ταλέντο και ένα εξαιρετικό παιδί”.

Πρόδηλο είναι πως ο προπονητής των “Jayhawks” δεν θα μπορούσε παρά… να στάξει μέλι για το νέο σούπερ σταρ που θα έχει στη διάθεσή του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Andrew Wiggins ήδη θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το Νο1 στο Ντραφτ του 2014, παρά το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο NCAA.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν την τελευταία του χρονιά στο Γυμνάσιο μέτρησε 23.6 πόντους, 11.7 ριμπάουντ και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Οι “Jayhawks” πανηγυρίζουν και όχι άδικα…