Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για το Texas και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ήταν για ακόμα μια φορά εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του στην άνετη επικράτηση επί του TCU. Οι “Longhorns” επιβλήθηκαν με 60-43 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος “άγγιξε” το νταμπλ νταμπλ με 13π. και 9ριμπ..

Το μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς, όμως, διεξήχθη στην έδρα του Indiana. Εκεί, οι Hoosiers υποδέχθηκαν το Michigan, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φίλους του NCAA. Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος (81-73), κυρίως γιατί είχαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση, αλλά και τους Κόντι Ζέλερ (19π.-10ριμπ.) – Κρίστιαν Ουάτφορντ (14π.-10ριμπ.) να κυριαρχούν στο “ζωγραφιστό”.

Τη δεύτερη φετινή του ήττα γνώρισε το Kansas, το οποίο “λύγισε” εντός έδρας από το μαχητικό Oklahoma State. Οι “Jayhwaks” ηττήθηκαν με 85-80 χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κορυφή του bracket. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μαρκέλ Μπράουν (28π.), ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μάρκους Σμαρτ (25π.-9ριμπ.-5κλεψ.).

Νικητής στο θρίλερ με το North Carolina State βγήκε το Miami (FL) χάρη σε εύστοχο σουτ δύο πόντων του Ρέτζι Τζόνσον (15π.-8ριμπ.). Οι “Hurricanes” βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (75-78) ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά δια χειρός Ρέτζι Τζόνσον πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Τέλος, το Pittsburgh επιβλήθηκε εντός έδρας του Syracuse με 65-55 αποδεικνύοντας πως στο “σπίτι” του είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά η αστοχία των “Orange” τούς στέρησε το δικαίωμα να γευτούν τη χαρά της νίκης.