Αν μη τι άλλο, η σειρά μεταξύ των Grizzlies και των Warriors άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ένα 48λεπτο θρίλερ, γεμάτο σκαμπανεβάσματα, εναλλαγές συναισθημάτων, μεγάλα σουτ και φυσικά… ρεκόρ και μπόλικες αξιόλογες στατιστικές επιδόσεις. Τις συγκεντρώσαμε και τις παραθέτουμε…

ΤΑ ΣΕΡΙ ΤΩΝ WARRIORS

Μετά τη νίκη τους στο Memphis οι Warriors έχουν πλέον ρεκόρ 20-2 σε εναρκτήριο παιχνίδι σειράς Playoffs από το 2015 έως σήμερα! Παράλληλα, επέκτειναν και ένα άλλο σερί-ρεκόρ: Κέρδισαν αγώνα εκτός έδρας για 25η συνεχόμενη σειρά! Παρεμπιπτόντως, οι “πολεμιστές” μετρούν 12 συνεχόμενες προκρίσεις σε σειρές best of 7, στις οποίες κέρδισαν το 1ο παιχνίδι. Είναι το 4ο μεγαλύτερο στην ιστορία των Playoffs.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ DURANT-WESTBROOK

Ο Ja Morant και ο Jaren Jackson Jr. έγιναν το δεύτερο δίδυμο συμπαικτών κάτω των 22 ετών στην ιστορία των Playoffs, που σκόραρε τουλάχιστον 30 πόντους στον ίδιο αγώνα Playoffs. Το πρώτο ήταν ο Kevin Durant και ο Russell Westbrook (το έκαναν τρεις φορές). Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση και τον Jordan Poole, τότε θα βρούμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των Playoffs υπήρξαν τρεις παίκτες κάτω των 22 ετών με περισσότερους από 30 πόντους στο ίδιο ματς!

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

O Stephen Curry ανέβηκε στην 23η θέση της ιστορικής λίστας των σκόρερ με 3123 πόντους. Ο σούπερ σταρ των Warriors ξεπέρασε τον Dennis Johnson και επόμενος στη σειρά είναι ο Paul Pierce (3180). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τον ξεπεράσει και αυτόν κατά τη διάρκεια της σειράς με το Memphis.

ΣΤΗΝ 9Η ΘΕΣΗ Ο KERR

Ο Steve Kerr έμεινε μόνος του στην 9η θέση των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Playoffs. O προπονητής του Golden State μετράει πλέον 82 και έριξε στη 10η θέση τον K.C. Jones (88). Μπροστά του βρίσκεται πλέον ένας προπονητής που είναι… όρθιος στα φετινά Playoffs και μάλλον δύσκολα θα ξεπεράσει φέτος: ο Erik Spoelstra (89).