Ο ΑΠΑΣ απέκτησε τον πρώτο ξένο αθλητή της ιστορίας του. Τα Φανάρια ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης (9/8) την απόκτηση του Σέρβου γκαρντ/φόργουορντ Djordje Djokic, που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στην Napredak, ομάδα της Α2 Σερβίας.

Ο Djokic ήταν ο 1ος σκόρερ της ομάδας του με 12,7 πόντους κατά μέσο όρο, είχε ακόμα 2,5 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και σχεδόν ένα κλέψιμο (0,9 για την ακρίβεια) σε 26,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Σούταρε με ποσοστό 69,4% στις ελεύθερες βολές, με 40,5% στα τρίποντα (32/79 συνολικά) και με 61,5% στα δίποντα.

Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Νάξου, που έχει ανακοινώσει επίσης και τον Θοδωρή Μπακέα. Από πέρυσι έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής οι Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Νίκος Χάρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΠ.Α.Σ ΝΑΞΟΥ «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση, του πρώτου κοινοτικού παίκτη στην Ιστορία του, Djordje Djokic.

Ο γεννηθείς το 1998 Σέρβος SG/SF έχει ύψος 1,96 και πέρυσι αγωνίστηκε στην 2 MLS (A’ 2 Σερβίας) με τα χρώματα της Napredak πετυχαίνοντας 12,7 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό 41% στα σουτ τριών πόντων! Επίσης μάζευε 2,7 ριμπάουντ και μοίραζε 2,3 ασίστ μ.ο ανά αγώνα!

Καλωσήρθες Djordje! Σου ευχόμαστε καλή χρόνια με υγεία, συλλογικές και ατομικές επιτυχίες!».