Ελεύθερος; Όχι για πολύ. Ο Thomas Heurtel, μετά τις περιπέτειές του επί ισπανικού εδάφους τόσο με την Barcelona όσο και με την Real Madrid με την οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος, είναι έτοιμος να μετοικίσει στην Ρωσία για χάρη της Zenit St. Petersburg για τη νέα σεζόν!

Ουσιαστικά, ακόμα και αν η γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ ήταν ιδιαίτερα αυστηρή με τις συστάσεις για τις μεταγραφές των Γάλλων παικτών στην Ρωσία ελέω και της εισβολής της στα ουκρανικά εδάφη εδώ και σχεδόν μισό χρόνο (θυμίζουμε πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Livio Jean Charles δεν κλήθηκε στο EuroBasket ως αντίποινα για την μετακόμισή του στην CSKA Moscow), ο Heurtel δε… μάσησε και αναμένεται στο εξής να φοράει τις γαλάζιες εμφανίσεις της ομάδας του Xavi Pascual.

Θυμίζουμε πως ο Heurtel προέρχεται από ένα μεγάλο τουρνουά με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο πρόσφατο EuroBasket 2022, εκεί όπου μετρώντας 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ βοήθησε την πατρίδα του να φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.
Ωστόσο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, οι περισσότερες ομάδες της EuroLeague δε θέλησαν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του…