Η μητέρα του Nazareth Mitrou – Long γεννήθηκε στην ελληνική Σπάρτη και ύστερα μετανάστευσε στον Καναδά με την οικογένεια της όταν ήταν παιδί. Ο πατέρας του μεγάλωσε στην πολή, Μισισάουγκα, δίπλα στην λίμνη Οντάριο, στον Καναδά. Η σχέση της Ελλάδας με την οικογένεια του δεν ήταν απλή. Η μητέρα του αιτήθηκε το ελληνικό διαβατήριο. Ο πρώην παίκτης των Utah Jazz και Indiana Pacers περιμένει να εκδοθεί το ελληνικό διαβατήριο (από τη μεριά της μητέρας του) και αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, την Εθνική Ελλάδος.

Ο γκαρντ που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τη φανέλα της Armani Milano μίλησε στη σελίδα Basketnews.com.

“Είναι απίστευτο. Είχα καιρό να πάω στην Ακρόπολη. Το φαγητό είναι απίστευτο. Είναι ακριβώς ότι είπε η μητέρα μου”, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

“Θα είμαι πολύ ενθουσιασμένος, εκστασιασμένος όταν έρθει η ημέρα που θα έχω το διαβατήριο στα χέρια μου. Η ημέρα που θα είναι επίσημο, που πρόκειται να έχω το διαβατήριο πάνω στο τραπέζι, θα το βγάλω φωτογραφία”, τόνισε για το διαβατήριο.

“Πηγαίνει καλά. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό μέχρι τώρα και απλά περιμένουμε να κλείσει. Ακούω ότι είναι πολύ πιθανό να έχω το διαβατήριο πριν από τo τέλος της σεζόν. Και αυτό ελπίζω”, δήλωσε στη συνέχεια.

“Ο κόουτς Ιτούδης είπε ότι κοιτάζει πολύ μπροστά να με φέρει στην ομάδα”, μιλώντας για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή.