Τα είπαμε προ καιρού για το πισωγύρισμα και την αλλαγή κατεύθυνσης. Για τους μην γνωρίζοντες να εξηγήσουμε τι σημαίνει πισωγύρισμα: η επιστροφή σε προηγούμενο, κατώτερο επίπεδο, στα παλιά και τα ξεπερασμένα. Οπισθοδρόμηση θα πούνε άλλοι.

Το πίσω στα παλιά, δεν είναι πάντα κακό, ούτε καλό μέχρι να δοκιμαστεί και στην προκειμένη περίπτωση δοκιμάστηκε. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε το περιστατικό με το προπονητή που δέχθηκε εντολή από τον εκδιωχθέντα υπεύθυνο και ανώτερο του να βάλει να παίξουνε σε φιλικό παιχνίδι μόνο όσοι πληρώσανε και πήγανε σε καμπ ιδιωτικής εταιρείας σε άλλη πόλη την περίοδο των διακοπών ενώ όσοι δεν πήγανε για τους δικούς τους λόγους (δεν είχανε χρήματα, δεν μπορούσαν οι γονείς τους κτλ) αποφασίστηκε να μείνουν εκτός ακόμα και όταν δεν χάσανε προπόνηση συμμετέχοντας στην Β ομάδα, όπως τους ζήτησε ο υπεύθυνος.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του σωματείου κάνει λαϊκή πολιτική και ενδιαφέρεται για τις ακαδημίες του. Μα θα μου πείτε τώρα ηγείται μιας ομάδας που βρίζει τα γειτονικά σωματεία, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την βάση του, εκεί θα σταματήσει; Μην ξεκινήσετε τώρα τα τηλέφωνα και ρωτάτε αν έχει τρίαινα το σωματείο στο λογότυπο ή κοντάρι ή αν φοράει περικεφαλαία… Όσοι ξέρουν και γνωρίζουν… καταλαβαίνουν.

Όλα αυτά όμως ξεχάστηκαν. Λογικά λοιπόν, θα σκεφτείτε “γιατί”; Μα γιατί ήρθαν άλλοι «καλοθελήτες» ανθρωπάκια που υποσχέθηκαν αλλαγή, κάθαρση στις εκλογές ή ακόμα και υποσχέσεις για προεδρίες και κάνοντας ως άλλοι Ιούδες συμμαχίες ξεγέλασαν ψηφοφόρους για να εκλεγούν. Υποσχέθηκαν θέσεις στις νέες εκλογές, υποσχέθηκαν πολλά αλλά “πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις” τα ξέχασαν όλα και για όσους έχουν διαβάσει κατά Λουκά Ευαγγέλιο (ΚΒ. 61) και στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο (ΚΣΤ. 34), μιλάμε για τις αρνήσεις του Πέτρου και όχι για τις φορές που λάλησε ο κόκορας.

Φυσικά τώρα όλοι το γυρίσαν στον Καθολικισμό και συγχωρούν αριστερά και δεξιά. Μέχρι να ξανασυμβούν όλα αυτά και να έχουμε μια από τα ίδια.  Λάθος. Συνέβησαν ξανά, πριν αρχίσει η σεζόν κάνανε τηλέφωνα σε μανατζερς, προσπαθούσαν να αλλάξουν προπονητές, να χειραγωγήσουν χορηγούς κ.α. Έπειτα αποδημήσαν τον ρόλο των ικανών και ακονίζουν τα νύχια τους για την επόμενη αναποδιά που θα δημιουργήσουν ή θα συμβεί. Για την ακρίβεια συνεχίζουν να πριονίζουν την θέση των ικανών.

Στην ομάδα επικρατεί αναβρασμός στην βάση του μπάσκετ, οι γονείς στην ακαδημία το βλέπουν, οι αθλητές το ίδιο, κρίμα για τον ιστορικό σύλλογο. Αθλητές φεύγουν, προπονητές το ίδιο, προπονητές που εκδιώχθηκαν ως ανεπαρκείς επιστρέφουν και το σχέδιο, αν υπάρχει, για την λάμψη του αθλήματος που δεν έχει πορτοκαλί μπάλα έχει μπει σε εφαρμογή.

Βέβαια σε άλλα αθλήματα έχουμε εξωτερικούς συνεργάτες που «θεωρητικά» πληρώνουν και εισπράττουν, το θέμα βέβαια είναι ποιον πληρώνουν. Είπαμε σε ότι δεν αφορά την πορτοκαλί μπάλα είναι όλα καλά. Χωρίς να μειώνουμε την δουλειά που γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα, προς Θεού. Θαύμα είναι όμως ότι τα καταφέρνουν κάποιοι πίσω στο ανδρικό μπάσκετ.

Κάποιοι τελευταίοι που μείνανε και παλεύουν με νύχια και με δόντια. Παρά τις καθημερινές τρικλοποδιές και φυσικά την καλή πορεία της ομάδας. Για το δε γεγονός ότι κάποιοι στο σωματείο θέλουν μαζικό αθλητισμό αλλά όχι ποιότητα σε αυτόν, είναι και αυτό μεγάλη κουβέντα προς συζήτηση. Η αγάπη για την καρέκλα είναι ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση.

Σοφά είχε πει ο Αριστοτέλης «Το άρχειν ήδιστον»… Γιατί χρειάζεσαι Δύναμη κ εξουσία μόνο όταν θέλεις να βλάψεις. Αλλιώς, η αγάπη για το μπάσκετ θα έπρεπε να είναι αρκετή για να κάνεις τα πάντα με σωστό τρόπο.

 

ΥΓ. Για το γεγονός ότι προτείνατε σε θρύλο του ελληνικού μπάσκετ να μιλήσει και να διδάξει για κάτι άλλο εκτός από μπάσκετ (βάλτε εσείς τώρα ό,τι καταλάβετε πχ τάβλι, τένις και βόλεϊ) το λαμβάνουμε ως πλάκα, πέρα από ντροπή και δεν το συνεχίζουμε. Ισχύει και για αυτούς που το πρότειναν και για αυτούς στις αρμόδιες επιτροπές που ‘Νίπτουν τας χείρας τους’.

ΥΓ2. Όταν στο πρωτάθλημα που ήταν το δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες που παρακολουθούνται από την πρώτη μέρα μέρα για ύποπτα αποτελέσματα τότε κάτι λάθος γίνεται στην λίγκα και ο δρόμος προς την ανάκαμψη μάλλον δύσβατος είναι.

ΥΓ3. Όταν δε σε μια ομοσπονδία δεν απαντάνε emails χορηγών και καταλήγουν να δουλεύουν μόνο ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής τότε κάτι λάθος συμβαίνει και εκεί.

 

Μην φτάσουμε ρε παιδιά να γελάμε και στο μπάσκετ με όσα γίνονται σε άλλους τομείς πχ χορηγός το Υπουργείο Τουρισμού σε συναυλία του Αργυρού, όχι σε διοργανώσεις ή ομάδες μπάσκετ, βόλλευ, κολυμβησης αλλά στην μουσική σκηνή… Ευτυχώς που και που λειτουργεί η διαύγεια να μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε όλα αυτά.

Θα μου πείτε φέρνουν Αμερικανούς στον τουρισμό όπως εμείς στην Α2. Αμ δε…

Λιγότεροι 17,9% σε σχέση με το 2019 ήταν οι Αμερικανοί που ήρθαν στην Ελλάδα το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Ειδικά τον Αύγουστο, μάλιστα, η πτώση των αφίξεων έφτασε το 30,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019″.