Βaskonia – Maccabi Tel Aviv 116-87: Πάρτι των Βάσκων με εμφάνιση… αλά ΝΒΑ

Η Baskonia ήταν σαρωτική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με συνέπεια να φτάσει σε σκορ ΝΒΑ και να σκορπίσει με τεράστια άνεση την Maccabi Tel Aviv (116-87) και να επιστρέψει στις επιτυχίες έπειτα από δύο σερί ήττες απέναντι σε Ολυμπιακό και Villeurbanne. Με αυτόν τον τρόπο οι Ισπανοί ανέβηκαν στο 4-2 και έπιασαν το συγκρότημα του Kattash, που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από τρία επιτυχή αποτελέσματα.

Koρυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ηοward με 18 πόντους, με τον Kotsar  να συνεχίζει στις υψηλές πτήσεις με 17 πόντους και τον Thompson να τα κάνει όλα στο παρκέ με 15 πόντους και οκτώ ασίστ. Από το ναυάγιο των φιλοξενουμένων διασώθηκε ο Brown με 20 πόντους, την ώρα που πάλεψαν τόσο ο Νebo με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ όσο κι ο Baldwin με 13 πόντους και επτά σίστ.

Η άμυνα της Μaccabi Tel Aviv ήταν ωσεί παρούσα στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλέυονται και να αποσπώνται με πέντε πόντους (7-2), ενώ λίγο αργότερα πήραν προβάδισμα εννιά πόντων (19-10). Οι Βάσκοι μάλιστα εξακολουθούσαν να “στραγγαλίζουν” τους αντιπάλους τους κι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (35-20).

Οι παίκτες του Penarroya δεν άφηναν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους κι έτσι ξέφυγαν με 22 πόντους (44-22), ωστόσο οι Ισραηλινοί έκαναν ένα σημαντικό comeback και πλησίασαν στους 12 πόντους (48-36). Βέβαια οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν περαιτέρω αλλά κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του πλεονεκτήματος που είχαν πάρει και πήγαν στην ανάπαυλα με το θυελλώδες +21 (63-42).

Η Baskonia παρά την τεράστια “προίκα” που είχε από το πρώτο μέρος δεν έριχνε με τίποτα ταχύτητα και πήρε διαφορά 26 πόντων (75-49), την στιγμή που την διατήρησε με τεράστια ευκολία μέχρι το 30′ (90-67).  Το πάρτι των γηπεδούχων συνεχιζόταν, καθότι πέρασαν τους 100 πόντους μόλις στο 35, την στιγμή που συντήρησαν την τεράστια απόσταση από τον αντίπαλο μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 35-20, 63-42, 90-67, 116-87

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Βayern Munich – Anadolu Efes 81-78: Σεφτές με τεράστια νίκη για τους Βαυαρούς

Η Bayern ήταν ανώτερη στην τέταρτη περίοδο και παρότι είδε το +10 να μετατρέπεται σε μόλις +2 στα 25”, τελικά κατάφερε να επικρατήσει επί των αντιπάλων της με, χάρις σε ένα άστοχο τρίποντο ισοφάρισης του Micic στα 11” . Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Euroleague έπειτα από πέντε ήττες, ενώ η Efes εξακολουθεί να απογοητεύει καθότι έμεινε μόλις στο 2-4, όμως έχει ως ελαφρυντικό τις κομβικές απουσίες των Larkin και Beaubois.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Winston με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και επτά ασίστ, με τον Bonga να βρίσκεται επίσης σε καλή μέρα με 12 πόντους και επτά “σκουπίδια”. Στον αντίποδα ξεχώρισε ο Micic με 25 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις τελικές πάσες, με τον Clyburn να τον συνεπικουρεί με 21 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Η αναμέτρηση ήταν πολύ ισορροπημένη με τους Γερμανούς να έχουν βρει ρυθμό επιθετικά και να είναι μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (11-10). Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο (18-18).

Από εκεί κι έπειτα οι δύο επιθέσεις είχαν ρίξει ταχύτητα, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν έστω κι οριακά το προβάδισμα στο σκορ (31-32). Μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπαυλας το μοτίβο του αγώνα παρέμεινε ίδιο κι απαράλλαχτο από την αρχή, καθότι το συγκρότημα του Ataman ήταν στην πρωτοπορία (38-39).

Οι Βαυαροί δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να επιβάλουν τον ρυθμό τους όσο κι αν το προσπαθήσουν, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ κοντά στο σκορ (45-47). Βέβαια οι Τούρκοι έβρισκαν σταδιακά τις απαντήσεις και άρχισαν να παίρνουν απόσταση από την αρμάδα του Trinchieri (48-55), με τους γηπεδούχους να βγάζουν σφυγμό και να τρέχουν ένα σερί 9-0 για το 57-55 και να πηγαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα με το υπέρ τους 62-61.

Αυτήν την φορά ήταν σειρά της Bayern να αποσπαστεί από την Efes (68-61) και να βάζει τις βάσεις για την πρώτη της νίκη για φέτος. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά (77-67), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ξανά ροντέο το ματς με τρίποντο του Micic (77-74). Το θρίλερ συνεχίστηκε με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επανέρχονται από το -6 και να μειώνουν στους 2 (80-78) στα 25”.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-39, 62-61, 81-78

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Οlimpia Milano – Real Madrid 77-83: Έβγαλε αντίδραση η “Βασίλισσα”

Η Real Madrid έπαιξε σαν “Βασίλισσα” στο “Mediolanum Forum”, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί της Olimpia Milano και να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα από την έτερη ιταλική ομάδα την Virtus. Έτσι οι πρωταθλητές Ισπανίας έφτασαν τους αντίστοιχους της Ιταλίας στο 3-3, με τους δεύτερους να συνεχίζουν τις κακές εμφανίσεις, αφού είχε προηγηθεί η άνετη ήττα στην Καταλονία από την Barcelona.

Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο Musa με 25 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ, με τον Hezonja να ακολουθεί με 15 πόντους και τον Tavares να είναι πληθωρικός με 11 πόντους κι εννιά “σκουπίδια”. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκε ο Pangos με 21 πόντους, την στιγμή που ο Mitrou – Long με 11 πόντους και τέσσερις ασίστ.

Οι Μαδριλένοι έδειξαν πως θέλουν να κυριαρχήσουν και με το καλημέρα αποσπάστηκαν με επτά πόντους (2-9). Το σύνολο του Mateo είχε τα ηνία σε όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, που έκλεισε με το υπέρ του  20-23. Στην συνέχεια οι Λομβαρδοί άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης κι επιβάλλοντας το παιχνίδι τους και στις δύο πλευρές του παρκέ, πήραν το πάνω χέρι στον αγώνα (35-30). Οι επιθέσεις έκαναν την διαφορά στον αγώνα, που είχε πολλές διακυμάνσεις και τελικά η Olimpia Milano πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια (50-47).

To ντέρμπι καλά κρατούσε μεταξύ των δύο “μονομάχων”, αφού βρισκόντουσαν στην απόλυτη ισορροπία (53-53). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ισχνό +3 (56-59) και λίγο αργότερα να ξεφεύγουν με επτά πόντους (56-63). Η “Bασίλισσα” είχε βρει σταθερότητα στην απόδοσή της και άφηνε σταθερά πίσω της την Olimpia (61-67), την ώρα που μετά από πολλά λεπτά ανομβρίας πήρε διαφορά οκτώ πόντων (61-69).

Στα επόμενα λεπτά η κυριαρχία των Μαδριλένων ήταν όλο και πιο εμφανής, καθότι για πρώτη φορά στο παιχνίδι πήραν προβάδισμα 14 πόντων (63-77) σε ένα κρίσιμο σημείο. Στην τελική ευθεία του αγώνα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μειώσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό κι έτσι μοιραία ηττήθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 50-47, 61-67, 77-83

Δείτε τα στατιστικά εδώ