Μετά και το πέρας της 8ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Κώστας Κυριακόπουλος – ΑΟΦ Πορφύρας

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Νικητήριο σουτ με τρίποντο πίσω από το κέντρο. Πώς να μην είναι ο Κώστας Κυριακόπουλος του ΑΟΦ Πορφύρας ο κορυφαίος παίκτης της 8ης αγωνιστικής της φετινής Γ’ Εθνικής, με τον έμπειρο σκόρερ να βοηθάει την ομάδα του να περάσει με τον πλέον… μυθικό τρόπο από το σπίτι του Εργοτέλη σε ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει σε απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Για την ιστορία, ο Κυριακόπουλος τελείωσε την εν λόγω αναμέτρηση με 20 πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα -το ένα εξ αυτών, το ύστατο, ήταν και το νικητήριο, όπως ήδη αναφέρθηκε σε ένα… τρελό φινάλε στο Λίντο!

Στατιστικά 2022-2023: 99 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Άγγελος Τσαούσης – ΕΑ Καλύμνου

Μπορεί να μετρούσε μόλις πέντε πόντους μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα και να μην είχε καταφέρει σε καμία περίπτωση να πάρει στα χέρια του την ομάδα του με τον τρόπο που το έκανε μέχρι στιγμής η τριάδα των Σιγκούνα – Ζούλσιτς – Θεοφιλάκου (55 κοινοί πόντοι), αλλά ο Άγγελος Τσαούσης ήταν ο άνθρωπος που… έκλεψε το ματς για την ΕΑ Καλύμνου κόντρα στην ΑΕ Πικερμίου στο φινάλε.

Για την ακρίβεια, ο νεαρός γκαρντ το έκανε και με… στυλ, καθώς έτρεξε το ανοιχτό γήπεδο στα τελευταία δευτερόλεπτα και πιάνοντας στον ύπνο την ανοργάνωτη άμυνα των Αθηναίων κατάφερε με ένα λέι απ ακριβώς με τη λήξη να χαρίσει μια πολύτιμη νίκη στους νησιώτες!

Στατιστικά 2022-2023: 36 πόντοι συνολικά – 5 πόντοι κατά μέσο όρο

3. Σωτήρης Γκιουλέκας – Αμπελώνας 1986

Επέστρεψε ο Γκιουλέκας, επέστρεψε και ο Αμπελώντας στις νίκες!

Μετά από μερικά δυσβάσταχτα αποτελέσματα στα 2.5 παιχνίδια που απώλεσε η ομάδα του χωρίς αυτόν στο παρκέ, ο βετεράνος Σωτήρης Γκιουλέκας πάτησε και πάλι παρκέ και πετυχαίνοντας 22 πόντους μαζί με τέσσερα εύστοχα τρίποντα έσπρωξε την ομάδα του σε ένα καίριο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην φιλόμαχη ΚΑΕ Παραμυθιάς -ακόμα και χωρίς τον συμπρωταγωνιστή του και φέτος στον οργανισμό της Λάρισας, τον Γιάννη Τσιούλκα, που τραυματίστηκε και αποχώρησε νωρίς από την αναμέτρηση.

Στατιστικά 2022-2023: 130 πόντοι συνολικά – 22 πόντοι κατά μέσο όρο

4. Άκης Κονδύλης – ΑΟΚ Χαλάνδρι

Αν και ο Φωκίωνας Φωτόπουλος είναι βάσει στατιστικών και φόρμας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΑΟΚ Χαλανδρίου (και) τη φετινή σεζόν, ο Άκης Κονδύλης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολύ οριακή επικράτηση επί του ΑΟΚ Πανναξιακού το μεσημέρι της Κυριακής.

Ουσιαστικά, ο έμπειρος αθλητής ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του γράφοντας 18 πόντους μαζί με τρία εύστοχα τρίποντα, την ίδια στιγμή που με μερικά σημαντικά καλάθια βοήθησε σε πολλές περιπτώσεις τους γηπεδούχους να ξεφύγουν από το κυνήγι των νεοφώτιστων στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Στατιστικά 2022-2023: 100 πόντοι συνολικά – 12.5 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Σταύρος Μυλωνίδης – Όλυμπος Κορδελιού

Ακόμα και αν η ομάδα του, ο Όλυμπος Κορδελιού, λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα δικά του χέρια ένα παιχνίδι που έμοιαζε ασφαλές μέχρι και το 30ο λεπτό, όταν και έκλεισε την 3η περίοδο μπροστά με 13 πόντους (57-44), ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του Βορρά του πρωταθλήματος, ο Σταύρος Μυλωνίδης, πήρε το όπλο του στο τέλος και χάρισε στους νεοφώτιστους μια μεγάλη νίκη επί του ΓΑΣ Μελίκης για την 8η στροφή.

Μάλιστα, ο έμπειρος σκόρερ πήρε… φωτιά κόντρα στη Μελίκη με 21 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο και όντας ο πρώτος σκόρερ τόσο του συλλόγου του όσο και της συνάντησης έσπρωξε σε ένα σημαντικό ροζ φύλλο τετράδας τον οργανισμό του Κορδελιού.

Στατιστικά 2022-2023: 132 πόντοι συνολικά – 16.5 πόντοι κατά μέσο όρο

Προπονητής: Γιάννης Παύλος – Ίκαρος Καλλιθέας

Το μεγαλύτερο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας στον 3ο όμιλο του Νότου της Γ Εθνικής δεν ήταν άλλο από το ντέρμπι μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του γκρουπ, των Νίκης Αμαρουσίου και Ικάρου Καλλιθέας, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τελικά σε μια μεγάλη νίκη.

Ο προπονητής τους μάλιστα, ο Γιάννης Παύλος, έπαιξε και πάλι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς αντικρίζοντας τους 8 από τους 10 διαθέσιμους παίκτες του να σκοράρουν αλλά και τους 4 εξ αυτών να μετρούν και διψήφιο αριθμό πόντων επηρέασε με το σωστό rotation το ματς.

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

  Quiz Maker