Μια μεγάλη νίκη πέτυχε η Καρδίτσα απέναντι στον Άρη εντός έδρας ακόμα και αν χρειάστηκε τη παράταση και ακόμα και αν υπέπεσε σε αβίαστα λάθη. Έτσι, κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη παραμονή. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Gallinat με 32 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισεο Notae με 14.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και να δίνουν προτεραιότητα στις αμυνές τους (6-6). Το πρώτο δεκάλεπτο κυλούσε νευρικά και για τις δύο ομάδες με τη Καρδίτσα όμως να έχει το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Gallinat (12-8). Αμέσως όμως ο Άρης αντέδρασε με τον Mitrou-Long να ηγείται (16-16). Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και είχαν ισχνό προβάδισμα (18-21). Όμως η Καρδίτσα είχε τις απαντήσεις με τους Pridgett και Evans. Στο τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές με τους Gallinat και Αθηναίου αλλά ο Σχίζας με σουτ στην εκπνοή μείωσε στους δύο (36-34).

Στο δεύτερο μέρος, η Καρδίτσα πατούσε πιο καλά στο παρκέ με τον Gallinat να συνεχίζει να ηγείται και με τρίποντο να διαμορφώνει το 41-37. Μετά από ώρα, ο Άρης πίεσε, αύξησε τη πίεση και προηγήθηκε με 46-47 με πρωταγωνιστή τον Σχίζα ενώ ο Νετζήπογλου βγήκε μπροστά για να δώσει προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του (50-56). Στη τέταρτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν όπως ακριβώς ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με +8 (52-60). Η Καρδίτσα όμως γρήγορα επέστρεψε με τον Gallinat να κάνει μεγάλο ματς (61-62). Προς το τέλος η αναμέτρηση είχε ένταση με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. 1′,4ο” πριν το τέλος ο Gallinat θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (68-67). Ο Αθηναίου είχε 1/2 βολές 11” πριν τη λήξη αλλά η κατοχή παρέμεινε στη Καρδίτσα η οποία υπέπεσε σε αβίαστο λάθος και ο Goodwin πέτυχε στο ανοιχτό γήπεδο καλάθι και φάουλ. Όμως αστόχησε στη βολή και το ματς πήγε στη παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα με τον Horckler να κάνει το 71-74. Με ένα γρήγορο σερί 4-0 όμως οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (75-74). Το λάθος των γηπεδούχων έδωσε στον Άρη 2” στο τέλος για να εκδηλώσει τη τελευταία του επίθεση (78-77). Ο Notae όμως αστόχησε σε σουτ από τα οκτώ μέτρα

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-34, 50-56, 69-69 (κ.δ.), 78-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.