ΑΕΚ-Ολυμπιακός 78-85: Πρώτοι και αήττητοι οι Ερυθρόλευκοι!

Την 22η νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επικράτησε της ΑΕΚ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Βεζένκοφ με 20 πόντους ενώ από πλευράς της Ένωσης ξεχώρισε ο Lemar με 17.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Fall προηγήθηκαν με 0-7. Ωστόσο, η ΑΕΚ γρήγορα ισορρόπησε το ματς και με τους Φλιώνη και Mitchell κατάφερε να προηγηθεί. Στη δεύτερη περίοδο, η second unit του Ολυμπιακού προηγήθηκε με +6, αλλά και πάλι η Ένωση με τους Ξανθόπουλο δημιουργικά και Mitchell εκτελεστικά κατάφερνε να μειώσει. Ο Mckissic κράτησαν την ομάδα του στο +3 στην ανάπαυλα (35-38). Στο δεύτερο μέρος, ο Βεζένκοφ έκανε το step up και με διαδοχικές εύστοχες προσπάθειες έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα δεκατριών πόντων (46-59) ενώ το νεκρό διάστημα της ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά. Στη τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι με τους Lemar και Mitchell έκαναν την ύστατη προσπάθεια για ανατροπή (76-81), όμως δεν ήταν αρκετή για να αρπάξουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-38, 53-67, 78-85.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Περιστέρι-Παναθηναικός 96-89: Έκτη(!) ήττα των Πρασίνων

Μεγάλη νίκη το Περιστέρι απέναντι στο Παναθηναικό κερδίζοντας τη τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Denmon με 22 πόντους ενώ από πλευράς Πρασίνων ξεχώρισε ο Lee με 30.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη απέναντι στους Πράσινους καθώς στα πρώτα δύο λεπτά προηγήθηκε με 10-0. Οι φιλοξενούμενοι γρήγορα μάζεψαν τη διαφορά με το δίδυμο Lee και Gudaitis αλλά το Περιστέρι είχε σταθερό προβάδισμα (21-15). Στη δεύτερο περίοδο, ο Παναθηναικός πίεσε στην άμυνα και βρήκε ανοιχτό γήπεδο με αποτέλεσμα να πάρει και το προβάδισμα (35-39) αλλά Denmon και Bilan έστειλαν την ομάδα τους μπροστά στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ χωρίς η μία να μπορέσει να ξεφύγει από την άλλη. Ο Denmon από τη μία και ο Lee από την άλλη έπαιρναν μεγάλο βάρος των επιθέσεων. Στη τέταρτη περίοδο, το Περιστέρι με ένα επιμέρους 10-3 προηγείται μετά από ώρα με +10 (75-65). Οι Πράσινοι μείωσαν αλλά ο Κασελάκης επανέφερε το +10 (84-74). Τίποτα όμως δεν άλλαξε ως το τέλος με τους Grigonis και Bacon να είναι άστοχοι στις ενεργειές τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 42-39, 65-62, 96-89.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Λαύριο-Κολοσσός Ρόδου 83-97: Κυριαρχία των Ροδιτών!

Εύκολο απόγευμα για το Κολοσσό ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Λαυρίου. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Kendall με 31 ενώ από πλευράς των ηττημένων διασώθηκε ο Flagg με 22.

Ισορροπημένο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες οι οποίες ήταν εύστοχες. Προς το τέλος όμως της περιόδου, οι Kendall και Γιαννόπουλος έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα της Ρόδου (22-27). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά ανέβηκε και στους 10 με το Λαύριο να προσπαθεί να μειώσει κυρίως με τους Langevine και Flagg. Ο Κολοσσός όμως είχε τις λύσεις και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 46-41. Στο δεύτερο μέρος, οι Ροδίτες είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου με τον Kendall να βρίσκεται σε μεγάλη επιθετικά μέρα. Στη τέταρτη περίοδο, η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των φιλοξενούμενων οι οποίοι χαρακτηρίζονταν από επιθετική πολυφωνία. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Κολοσσός έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 41-46, 65-74, 83-97.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ 65-88: Ανώδυνη ήττα για τους Πατρινούς!

Εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ στη Περιβόλα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας και σε συνδυασμό με τις ήττες ΑΕΚ και Προμηθέα κατέκτησε τη τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Renfro με 18 ενώ από πλευράς ηττημένων διασώθηκε ο Mack με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να δίνει γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και να προηγείται με +10 (5-15). Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μειώσει αλλά οι Hands και Franke έδωσαν στην ομάδα τους προβάδισμα δώδεκα πόντων (13-25). Στη δεύτερη περίοδο οι Πατρινοί με τους Mack κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε αλλά ο πλουραλισμός του Δικεφάλου του Βορρά ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (34-45). Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι με τους Hands και Renfro σε συνδυασμό με την αφλογιστία του Απόλλωνα προηγήθηκαν με +16 (56-72). Καθώς το παιχνίδι μπήκε στη τέταρτη περίοδο, η ψαλίδα άνοιγε ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 34-45, 56-72, 65-88.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Άρης-Προμηθέας Πάτρας 95-79: Επιβλητικός Άρης σε μια μέρα γιορτή!

Κυριαρχικός ήταν ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα καθώς επικράτησε με 95-79 τερματίζοντας ωστόσο στην 8η θέση. Πρώτος σκόρερ των Θεσσαλονικιών ήταν ο Notae με 19 ενώ από πλευράς Προμηθέα διασώθηκε ο Thomasson με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Άρη να κάνει ένα φανταστικό ξεκίνημα κυρίως στην άμυνα και να προγείται με +12(21-9). Notae και Μήτρου Λόνγκ ήταν σε μεγάλη μέρα ενώ στην αντίπερα όχθη το ξεκίνημα του Προμηθέα ήταν πολύ μουδιασμένο. Kulboka και Cowan μάζεψαν κατά πολύ τη διαφορά μειώνοντας στους τέσσερις (33-29) αλλά οι γηπεδούχοι πάτησαν και πάλι το γκάζι και με τρομερή ευστοχία βρέθηκαν στην ανάπαυλα στο +11 (51-40). Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης μπήκε έτσι όπως έκλεισε το πρώτο μέρος. Γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και έτσι έκλεισαν την περίοδο με +19 (76-57). Η εικόνα δεν άλλαξε στη τέταρτη περίοδο με τον Άρη να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-40, 76-57, 95-79.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.