AEK: Οσο έχει εσένα (Μάκη Αγγελόπουλε), δεν φοβάται κανέναν (vids)

Ο Μάκης Αγγελόπουλος αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» της νέας εποχής της ΑΕΚ, που ξεκίνησε το 2014 μετά το τέλους του εφιάλτη της… εξορίας στις μικρές κατηγορίες και τον εγγυητή για ένα εξίσου λαμπρό αύριο
AEK: Οσο έχει εσένα (Μάκη Αγγελόπουλε), δεν φοβάται κανέναν (vids)

Η ΑΕΚ αποτελεί πρώτα απ’ όλα την αγάπη του και μετά το πάθος του και την τρέλα του για το μπάσκετ. Το έδειξε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Η ομάδα ακροβατούσε τότε στο κενό. Ειρωνεία… Μόλις είχε ανέβει ξανά στην Α1 μετά από μια περιπλάνηση στην εξορία των μικρών κατηγοριών. Κι εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει διαγράψει πια τον εφιάλτη, ξαφνικά το φάντασμα του «κραχ» και του νέου ξεπεσμού της βασίλισσας εμφανίστηκε απειλητικό. Η ομάδα δεν έβρισκε τον άνθρωπο που θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του και θα εγγυηθεί ότι η Ενωση ανέβηκε ξανά στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ με στόχο να αποκτήσει την χαμένη της αίγλη και να κάνει πράξη εκείνο το επικό σύνθημα των οπαδών της. Να γίνει, ξανά βασίλισσα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν το σκέφτηκε. Βγήκε μπροστά. Πήρε το τιμόνι στα χέρια του και έβαλε πλώρη για ένα αύριο που αποδείχτηκε λαμπερό και γεμάτο επιτυχίες.

Οι τεράστιες μεταγραφές

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν λογάριασε τίποτα μπροστά στην αγάπη του για την ομάδα και στην τρέλα του να την κάνει ξανά βασίλισσα.

Εφετε τεράστιους ξένους παίκτες στην ομάδα από τότε έως σήμερα. Η λίστα τεράστια. Από πού να αρχίσει κανείς από τον Carl English, τον Scottie Wilbekin, τον

Pops Mensah-Bonsu, τον Malik Hairston, τον Manny Harris, τον  Jordan Theodore. Τελειωμό δεν έχουν οι σπουδαίοι ξένοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα.

Μα δεν έμεινε μόνο στους ξένους. Εφερε και σπουδαίους Ελληνες (π.χ. Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Λαρεντζάκης, Σάκοτα, Γκίκας, Ζήσης).

Και μέσα σε όλα επένδυσε και στο μέλλον. Έκανε παιδομάζωμα και έντυσε στα κιτρινόμαυρα τεράστια ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ (π.χ. Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Αγραβάνης, Ρογκαβόπουλος).

Εφερε σπουδαίους προπονητές, ανάμεσά τους οι,  Jurij Zdovc, Luca Banchi, Dragan Sakota.

Το νέο σπίτι της ΑΕΚ

Η πιο μεγάλη κίνησή του ήταν σίγουρα και η απόφασή του να πάει την ΑΕΚ σε ένα υπερσύγχρονο σπίτι. Και το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα, καθώς η Ενωση θα μετακομίσει στο νέο δικό της σπίτι στα Λιόσια.

Το «1968»

Σημείο αναφοράς της θητείας του ήταν και η χρηματοδότηση της ταινίας για το έπος του 1968. Το «1968» έφτασε την Ενωση και την μεγάλη εκείνη ιστορική στιγμή της στα πέρατα όχι της Ελλάδας, αλλά και της γης.

Τα λάθη

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε και λάθη σε αυτή την πορεία. Κάποιοι προπονητές δεν του βγήκαν (π.χ. Zdovc). Σε κάποιους δεν έδειξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη και υπομονή (τρανό παράδειγμα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος κάνει θαύματα στον Ήφαιστο, αλλά όταν ήταν στην Ενωση και δεν τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και δεν τον ενίσχυσαν όσο θα έπρεπε στο επίπεδο του ρόστερ.

Λάθη έγιναν και στην περίφημη ελληνοποίηση, μέσω ταλέντων του μπασκετ, καθώς πολλά ταλέντα (π.χ. Τσαλμπούρης) χάθηκαν στην πορεία, ενώ ο το next big thing του ελληνικού, μπάσκετ, ο Ρογκαβόπουλος άρχισε μόλις τελευταία να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα.

Οι τίτλοι

Τα λάθη όμως, ήταν ελάχιστα μπροστά στα μεγάλα και σπουδαία πράγματα που έκανε για την ομάδα. Και το όνειρό του, πήρε σάρκα και οστά. Η ΑΕΚ ξανάγινε «βασίλισσα». Ανέβηκε στον ευρωπαϊκό θρόνο με την κατάκτηση του BCL το 2018 σε ένα φάινλ φορ που διοργάνωσε η ομάδα με λεφτά του Μάκη Αγγελόπουλου!

Ανέβηκε στον Παγκόσμιο θρόνο με την Κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου πέρσι. Και επέστρεψε και στους ελληνικούς τίτλους με τις κατακτήσεις των  Κύπελλων Ελλάδας το 2018 και φέτος!

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟ 2018

 

H KATAKTHΣΗ TOY BCL TO 2018

 

 

H KATAKTHΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΤΟ 2019

 

H  ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο