Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για τα αίτια της ήττας (79-70) από την Cholet στην Γαλλία.

Ο κόουτς των κιτρινόμαυρων τόνισε ότι η ομάδα δεν ακολούθησε το πλάνο και έτσι επέτρεψε στους Γάλλους, να τρέξουν, να βάλουν τα σουτ, να πάρουν τα ριμπάουντ.

Αναλυτικά ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεορώδου τόνισε:

«Συγχαρητήρια στη Cholet για τη νίκη. Έπαιξε πιο δυνατά από εμάς. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Είχαμε ένα πλάνο αλλά η Cholet πέτυχε εύκολα καλάθια, πήρε ριμπάουντ, έτρεξε στο transition. Είχε 58% στα δίποντα και γι αυτό άξιζε τη νίκη. Συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε.

Σκοράραμε 43 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε 60 πόντους πριν την τέταρτη περίοδο, αλλά δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον αντίπαλο. Χάσαμε εύκολα καλάθια και γι αυτό δεν ήμασταν έτοιμοι να σκοράρουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Φυσικά η Σολέ είχε μεγάλο κίνητρο κόντρα σε εμάς και ήταν φυσικό, το ξέραμε. Στην αρχή τους αφήσαμε να σκοράρουν και ήμασταν εντελώς εκτός του πλάνου μας. Ξέραμε τι μπάσκετ παίζει η Cholet. Είχε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Dijon, αλλά υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολο να κάνεις όσα σχεδιάζεις.

Ο Jones είναι καλός παίκτης. Φέτος είναι περίεργη κατάσταση. Δεν είχαμε τον Slaughter και τον Lojeski σήμερα. Η Cholet είχε τον Jones. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα. Ο όμιλος είναι ανοιχτός. Όλοι μπορούν να παίξουν με όλους. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να προκριθούμε».