Σε ένα ματς-θρίλερ η Ένωση κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Πολωνία διά χειρός Λάνγκφορντ (16π, 5ασ), ενώ και οι Ματσιούλις (16, 5ρ), Σαντ-Ρος(14, 3κλ, 2ασ, 3ρ) έκαναν σπουδαία δουλειά και βοήθησαν σε όλους τους τομείς. Η άμυνα ήταν το κλειδί του αγώνα, ενώ για τους γηπεδούχους κορυφαίοι ήταν οι Λέντο με 25 και Φρεϊμάνις με 16 πόντους.

Το ματς:

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν καλο όμως η απάντηση της Άνβιλ ήταν άμεση με 4-0. Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά ριμπάουντ οι “κιτρινόμαυροι” στα πρώτα λεπτά του αγώνα που δυσκολεύονταν να σκοράρουν. Οι Πολωνοί με τη σειρά τους έβρισκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Είχε θέματα στην άμυνα η ελληνική ομάδα όμως βρήκε κάποια σερί τρίποντα για να ξεκολλήσει επιθετικά αλλά και πάλι η γηπεδούχος ομάδα απάντησε γρήγορα και βρέθηκε στο +7 με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Ο Σαντ-Ρος όμως έδωσε ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο στη λήξη του χρόνου, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 22-18.

Τραγικοί στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι. Η ΑΕΚ μπορεί να “έσφιξε” την άμυνα της, αλλά η αντίπαλος της βρήκε γρήγορα τρόπο να την διασπάσει. Από την πλευρά της, η φιλοξενούμενη ομάδα και πάλι δυσκολευόταν αρκετά να περάσει τη μπάλα στους ψηλούς και δυσκολευόταν να σκοράρει γενικότερα, όντας χωρίς καλάθι στα πρώτα 6 λεπτά, έχοντας μόνο 4 πόντους με βολές. Αδυνατούσε να βρει λύσεις η ομαδα του Παπαθεοδώρου όταν δεν ήταν στο παρκέ ο Λάνγκφορντ ή ο Τσάλμερς, κάνοντας παράλληλα 4 φάουλ στο πρώτο τρίλεπτο. Τρομερά πιεστική και καρποφόρα η άμυνα των Πολωνών που δεν άφηνε την ΑΕΚ να αλλάξει πάσα, πιέζοντας κατευθείαν όποιον παίρνει τη μπάλα στα χέρια του. Το πρώτο καλάθι (και φάουλ) ήρθε μέσω του Γιάνκοβιτς περίπου τριάμιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Έπειτα, κατάφερε να βρει λύσεις κυρίως από το τρίποντο μειώνοντας στο σκορ ακόμα και στον πόντο (από το -11), με το σκορ ημιχρόνου να κλείνει στο 38-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε καλά με 2/2 τρίποντα του Γιαννόπουλου (4/4 σύνολο) με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται να σκοράρουν έχοντας εκνευρισμό, κάνοντας ανούσιες επιθέσεις, δεχόμενοι ένα γρήγορο σερί 8-0, όντας παράλληλα και τρομερά άστοχοι στις βολές με 7/15 (ως εκείνο το σημείο). Η είσοδος του Μαυροειδή βοήθησε την ΑΕΚ στο ζωγραφιστό, δίνοντας πολλές μάχες. Χωρίς καλάθι έμεινε (1 πόντος) στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η Άνβιλ, χωρίς να μπορεί να βρει λύση μέσα από την καλή άμυνα της ΑΕΚ, ενώ στην συνέχεια βρήκε κάποια τρίποντα, αδυνατώντας όμως να βρει λύσεις στο ζωγραφιστό, ενώ και στην άμυνα ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη. Με λίγα λόγια η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν το ακριβώς αντίθετο με αυτή του πρώτου ημιχρόνου για τις δύο ομάδες . Εν τέλει η ομάδα του Παπαθεοδώρου έκλεισε το δεκάλεπτο στο +2, 58-56.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ συνέχισε την καλή και πιεστική άμυνα, κάνοντας και τα…βασικά στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν σκορ μόνο από την γραμμή των 6,75. Μεγάλο θέμα στην δημιουργία είχαν οι Πολωνοί που έβρισκαν σκορ συνήθως από προσωπική ενέργεια. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους άμυνα, δίχως να μπορούν να σκοράρουν με τον Λάνγκφορντ να…παίρνει το όπλο του στο τελευταίο δίλεπτο (7 σερί πόντους) και τους “κιτρινόμαυρους” να τρέχουν ένα μικρό σερί 5-0 ισοφαρίζοντας το σκορ, με το τελευταίο λεπτό να είναι “θρίλερ” με απανωτά λάθη και άστοχα σουτ και από τις δύο ομάδες. Εν τέλει, στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σαντ-Ρος κάνοντας διείσδυση έδωσε πολύ ωραία πάσα στον Ματσιούλις που κάρφωσε και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αφού οι γηπεδούχοι αστόχησαν στην τελευταία επίθεση και με την σειρά του ο Λιθουανός έχασε δύο βολές γράφοντας το τελικό σκορ, 79-77. Κορυφαίος ο Λάνγκφορντ με 16 (5ασ), σπουδαίοι και οι Ματσιούλις 16 (5ρ), Σαντ-Ρος 14 (3ρ, 2ας, 3 κλ). Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λέντο με 25 και ο Φρεϊμάνις με 16.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 17-18, 17-22, 21-21

Άνβιλ: Φρειμάνις 16 (3), Λέντο 25 (4), Σίμον 4, Σοκολόφσκι 5 (1), Ρόουτεν 12, Ντόουι 4, Τζόουνς 8, Κάρολακ, Πιάτεκ, Σουλίμα, Σέβζικ 3 (1), Βαντόφσκι.

ΑΕΚ: Τσάλμερς 7(1), Γιαννόπουλος 12 (4), Λάνγκφορντ 16 (2), Ματσιούλις 16 (2), Σαντ-Ρος (1), Χρυσικόπουλος, Γκίκας, Γιάνκοβιτς 10 (1), Κακλαμανάκης, Μαυροειδής, Ρέι 2, Σλότερ 2