Πολύ σημαντική νίκη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά πήρε η ΑΕΚ, επικρατώντας της Μπούργος με 74-66, σε έναν αγώνα όπου οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν να βρίσκονται ακόμα και πίσω στο σκορ λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της “Ένωσης”, με τον Αμερικανό combo guard να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση, τελειώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους, έχοντας 6/9 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 11/18 βολές, ενώ μοίρασε 4 ασίστ και είχε ισάριθμα ριμπάουντ. Κομβικός στην άμυνα στο φινάλε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, ενώ βοήθειες στα ριμπάουντ έδωσε και ο Μάρκους Σλότερ. Ντεμπούτο για τον Μάριο Τσάλμερς που αγωνίστηκε για περισσότερο από 5 λεπτά αφήνοντας θετικά δείγματα.

Ο Αγώνας

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκίκα, Λάνγκφορντ, Σαντ Ρόος, Γιάνκοβιτς και Μαυροειδή, με τον Λάνγκφορντ να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του, παίρνοντας από το χέρι την “Ένωση” και δημιουργώντας μία διαφορά 7 πόντων (16-9). Τα δύο τρίποντα του Φιτιπάλντο μείωσαν τη διαφορά, ενώ ένα σερί 7-0 έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 7-0, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 28-19. Το σύστημα του Ηλία Παπαθεοδώρου με 3 φόργουορντ (Ματσιούλις, Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος) απέδωσε καρπούς, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να φτάνει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στη β’ περίοδο. Η Μπούργος προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως κάτω από το καλάθι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μένει κοντά στο σκορ με το ημίχρονο να κλείνει στο 42-33. 

Στο β’ ημίχρονο η Μπούργκος αποφάσισε να παίξει στην άμυνα της με ζώνη, βάζοντας έτσι δύσκολα στην επίθεση της ΑΕΚ. Οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους 4 (48-43), με τον Λάνγκφορντ να είναι και πάλι αυτός που με την είσοδο του στο παρκέ έδωσε τις απαραίτητες λύσεις. Ο Χούσκιτς με τις βολές του μείωσε εκ νέου στους 5 (55-50), λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου για να ευστοχήσει σε buzzer beater ο Λάνγκφορντ για το 58-50. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η “Ένωση” δυσκολευόταν πολύ στην άμυνα, με τη Μπούργος να τρέχει ένα σερί 4-14 με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Ο Λάνγκφορντ μπήκε για να δώσει τη λύση, η αστοχία όμως παρέμενε. Ο Γκίκας έκανε την ανατροπή με το τρίποντο του (67-66), με τη Μπούργκος να μην βρίσκει άλλο σκορ και την ΑΕΚ να φτάνει στο τέλος στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 42-33, 58-50, 74-66

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 5 (1), Λάνγκφορντ 30 (5), Ματσιούλις 7 (1), Σαντ Ρος 12 (1), Σλότερ 5 (6 ριμπάουντ), Τσάλμερς 2, Χρυσικόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς Στ. 8 (2), Κακλαμανάκης, Μαυροειδής.

Μπούργος (Πενιαρόγια): Μπενίτε 6, Κλαρκ 7, Φιτιπάλντο 12 (2), Χούσκιτς 10, ΜακΦάντεν 11 (1), Μπάσας 11 (1), Λίμα 2, Σάλβο, Τοκότο 2, Βέγκα 5 (1).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!