Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που επί της ουσίας έσωσε την παρτίδα για το Περιστέρι. Η ομάδα του Παπανικολόπουλου έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ (κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο) με υψηλό ρυθμό, πολλά εύστοχα τρίποντα, κυριαρχία στα ριμπάουντ, πόντους στο τρανζίσιον και πολύ καλή συνολική εικόνα. Οι Τούρκοι όμως δεν τα παράτησαν και απείλησαν τους Περιστεριώτες στο δεύτερο μέρος κατεβάζοντας την διαφορά μέχρι και τους 3 (είχε προηγηθεί ως +18 το Περιστέρι) όμως η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν τους άφησε να ολοκληρώσουν την ανατροπή και πανηγύρισε σπουδαία νίκη και πλέον έχει ελπίδες για πρόκριση. Κορυφαίος ο Μόζες με μεγαλοπρεπέστατο νταμπλ-νταμπλ (17π, 12ρ), πολύ καλός και ο Χάτσε (15π 4ας), πολλές βοήθειες απο Βασιλόπουλο (10π, 4ρ, 3ας). Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Γέλοβατς (18) και Ριτς (17).

Το ματς:

Τρομερό ξεκίνημα για το Περιστέρι και τον Βασιλόπουλο το οποίο έτρεξε ένα επί μέρους 12-5, με 10 πόντους του έμπειρου φόργουορντ. Έκλεισε όλους τους χώρους στην άμυνα, δυσκολεύοντας τους Τούρκους να περάσουν τη μπάλα στη ρακέτα ενώ και στην επίθεση με υπομονή έβρισκε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για καλάθι. Στην συνέχεια και ενώ η καλή άμυνα των γηπεδούχων στο ζωγραφιστό συνεχιζόταν, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποια τρίποντα με τα οποία έκλεισαν την ψαλίδα. Ωστόσο, το Περιστέρι δεν πτοήθηκε και συνέχισε την καλή εικόνα στην επίθεση και βρήκε λύσεις, ανεβάζοντας την διαφορά στο +11, περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας των δυτικών προαστίων συνεχίστηκε και η λήξη της περιόδου τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 30-21. Ο Γκρέι ήταν ο ιθύνων νους σε αυτό το καλό ξεκίνημα με 3π και 3ας, ενώ τα καλάθια στο ζωγραφιστό “σκέπαζαν” τα καλάθια οι Μόζες και Μορέιρα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε και πάλι δυνατά στην άμυνα, όμως η επίθεση δεν ήταν το ίδιο αποδοτική καθώς έσφιξε την άμυνα της και η Γκαζιαντέπ, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να δυσκολεύονται να σκοράρουν. Αργό τέμπο στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου που δεν βόλευε το Περιστέρι με το επί μέρους σκορ σε αυτό το διάστημα να είναι 5-9, το οποίο όμως συνεχίστηκε καθ΄ολη την διάρκεια της δεύτερης περιόδου με την ομάδα του Παπανικολόπουλου δυσκολεύεται αρκετά στην δημιουργία και το σκοράρισμα αφού δεν είχε και σε καλή μέρα τον Ξανθόπουλο.Μέσω της καλής άμυνας του όμως δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πλησιάσουν πολύ και με λέι-απ του Χάτσερ στο τέλος του χρόνου έκλεισαν το ημίχρονο στο +8, 48-40. Τα τρίποντα έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στο πρώτο μέρος και ήταν αυτά που εν τέλει έκαναν την διαφορά όπως αποτυπώνεται και στην στατιστική με το Περιστέρι να μετρά 7/10 (70%) και τους Τούρκους μόλις 3/11 (27%).

Τρομερό ξεκίνημα και πάλι για το Περιστέρι το οποίο έβγαλε 3 σπουδαίες άμυνες σε ισάριθμες επιθέσεις της Γκαζιαντέπ και που οδήγησαν σε δύο αιφνιδιασμούς με κάρφωμα του Αγραβάνη, έτρεξε ένα σερί 8-0 αενβάζοντας την διαφορά στους 16. Οι Τούρκοι έπαιζαν σαν…υπνωτισμένοι σε αυτό το διάστημα με το επί μέρους σκορ μετα από 4:30 λεπτά να είναι στο 11-3, κάνοντας αλεπάλληλα λάθη. Μετά το τάιμ-άουτ όμως “ξύπνησαν” βρήκαν λύσεις στην επίθεση, σκλήρυναν την άμυνα τους, με τους γηπεδούχους να μην παίζουν συγκεντρωμένα σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να χάσουν την διαφορα, η οποία έπεσε στους 6 και εν συνεχεία στους 3. Οι Περιστεριώτες δεν ήταν καλοί στην άμυνα σε αυτό το διάστημα, ειδικά στο ζωγραφιστό, όπου επέτρεψαν στον Γέλοβατς να έχει 15π ως εκείνο το σημείο κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, έχοντας παράλληλα 8/8 βολές. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε μεν τους γηπεδούχους να προηγούνται με 69-64 όμως πέραν των Χάτσερ (13π) και Μόζες (8π,7ρ), δε μπορούσε κανείς να βοηθήσει. Ο Βασιλόπουλος μετά το πολύ καλό ξεκίνημα έμεινε για πολλή ώρα στον πάγκο και όταν επανήλθε δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, όμως έκανε…την βρώμικη δουλειά. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το Περιστέρι να βρίσκει λύσεις μέσα από την καλή του άμυνα, άνοιξε το γήπεδο και σκόραρε με αιφνιδιασμούς ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, την ίδια ώρα που το ποσοστό στα τρίποντα είχε πέσει ,κατάφερε να βρει λύσεις δείχνοντας να μην φοβάται την αντεπίθεση της Γκαζιαντέπ στα τέλη της τρίτης περιόδου. Ο Μόζες συνέχισε να…σκεπάζει και τα δύο καλάθια. Οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν, πλησίασαν και πάλι στους 6, 1:30 πριν το τέλος με τους γηπεδούχους να μην σκοράρουν για περίπου 3:30 λεπτά., έχοντας περισσότερο στο μυαλό τους να παίξουν με το χρόνο παρά να σκοράρουν. Το…ρόδι έσπασε ο Μορέιρα που σκόραρε έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ μισό λεπτό πριν τη λήξη, φτάνοντας στο +7, χαρίζοντας ουσιαστικά το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 18-19, 21-24, 18-15

Περιστέρι: Αγραβάνης 7 (1), Χάτσερ 15 (1), Βασιλόπουλος 10 (2), Γκρέι 9 (1), Μόζες 17 (2), Σμιθ 8 (1), Μπλέικ 6 (2), Ξανθόπουλιος 2, Σαλούστρος, Γοντικας, Μορέιρα 8, Μόρισον 5 (1)

Γκαζιαντέπ: Κρόφορντ 4 (1), Βασιλιάουσκας 7 (2), Τσίνκο 4, Ρίτς 17 (1), Μπούβα 15, Χατσιγέβα 9 (3), Ντίκμεν, Γκόκτας 5 (1), Γέλοβατς 18 (1), Άκιελ