Η φετινή πορεία της ΑΕΚ προς το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μπόλικα σκαμπανεβάσματα και πολλή «ανηφόρα». Ωστόσο, στηρίχτηκε και στην… αύρα των 50 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Καθώς οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούσαν εξαρχής μία επιτυχία σε αυτή την επέτειο και στοχεύουν στο τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου, μετά το Κυπελλούχων του 1968 και το Σαπόρτα του 2000. Πέρα από το χρυσό Ιωβηλαίο της, πάντως, άλλοι αριθμοί ήταν εκείνοι που έφεραν την Ένωση στο μεγάλο ραντεβού του ΟΑΚΑ και απέναντι στην ισπανική Μούρθια. Μία ομάδα που, πάντως, δεν δείχνει να φοβάται το γεμάτο ΟΑΚΑ και τους 18.000 φίλους της ΑΕΚ πριν από τον δεύτερο ημιτελικό (21:30, ΕΡΤ1/NovaSports 1) της Παρασκευής (4/5). Καθώς φέτος, στην παρθενική παρουσία της στη διοργάνωση, είναι αποδοτικότερη εκτός έδρας από ό,τι στην Ιβηρική χερσόνησο!

 82,3%

Το ποσοστό της ΑΕΚ από τη γραμμή των βολών από τους νοκ-άουτ αγώνες και έπειτα. Συνολικά, σε 18 ματς, ο «Δικέφαλος» μέτρησε 75,6% και 335/443 βολές.

 82,1

Οι πόντοι που πετυχαίνει κατά μ.ό. ο ΑΕΚ στη φετινή διοργάνωση, που την φέρνει στην θέση της σχετικής λίστας. Η Μούρθια είναι 18η με 78,3π..

74

Ή λιγότεροι οι πόντοι που δέχθηκε η ΑΕΚ σε 10 εντός έδρας αγώνες της, νικώντας σε όλους! Συνολικά στη διετία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο «Δικέφαλος» μετρά 13 νίκες σε 18 ματς στο ΟΑΚΑ.

 70

Οι πόντοι που δέχθηκε ανά αγώνα η Μούρθια στα τέσσερα νοκ-άουτ ματς, που είναι η καλύτερη επίδοση στη φάση των «16» και των προημιτελικών. Μάλιστα, βελτίωσε την αμυντική επίδοσή της κατά 8,9π. από την κανονική περίοδο, στην μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των ομάδων του φάιναλ φορ.

20

Οι βολές στις οποίες έχουν ευστοχήσει οι Μπραντ Όλεσον και Κλέβιν Χάνα της Μούρθια, στις αντίστοιχα 21 και 22 προσπάθειές τους από τη γραμμή.

17,4

Ο μ.ό. πόντων του Μάνι Χάρις, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ συνολικά στη σεζόν, καθώς ο Κέβιν Πάντερ αγωνίστηκε στην πολωνική Ρόσα Ράντομ πριν υπογράψει στην ελληνική ομάδα και με την Ένωση έχει μ.ό. 15π.. Ο Μάικ Γκριν μετρά 11,3π. και ο Βινς Χάντερ 10,2.

17

Τα παιχνίδια, σε 20 παρουσίες (με Ρόσα Ράντομ και ΑΕΚ), στα οποία ο Κέβιν Πάντερ έχει σκοράρει 15+ πόντους. Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ της Ένωσης έχει 4 αγώνες με 25+ πόντους!  Ενώ, με τους μ.ό. 19,5π. του, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης!

15

Οι αγώνες στους οποίους η ΑΕΚ κατόρθωσε να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερους πόντους από όσους είχε πετύχει στο πρώτο μέρος. Σε 3 αναμετρήσεις, η επιθετική αποδοτικότητά της έπεσε μετά την ανάπαυλα.

 15

Οι αγώνες, σε 17 συμμετοχές στους οποίους ο Ντούσαν Σάκοτα της ΑΕΚ έχει σκοράρει 10+ πόντους. Ο αρχηγός της Ένωσης, μάλιστα, έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε κάθε φετινό αγώνα του και μετρά μ.ό. 13,8π. ανά ματς.

12,9

Ο μ.ό. πόντων του Οβιέ Σοκό, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Μούρθια στη σεζόν. Τον ακολουθούν οι Χάνα (12π.), Όλεσον (11,4), Μπενίτε (11,2) και Λίμα (10).

12,3

Οι πόντοι μ.ό. που κατέγραψε ο Αουγκούστο Λίμα της Μούρθια, μαζί με 8,3ριμπ., 1,7κοψ. σε 28,7΄ στα τρία τελευταία παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα προηγούμενα μέτρησε μόλις 6π.-4,7ριμπ.-0,2κοψ..

10,8

Τα επιθετικά ριμπάουντ που μαζεύει η Μούρθια ανά αγώνα, κάτι που φυσικά ο «Δικέφαλος» θέλει να αποφύγει το βράδυ της Παρασκευής στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

 6

Οι εκτός έδρας νίκες της Μούρθια σε 9 αγώνες μακριά από την Ισπανία, στην παρθενική παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ίβηρες μέτρησαν καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας (6-3, ποσοστό 66%) από εκείνο στο «σπίτι» τους (4-5, ποσοστό 44%)!

1

Η πρώτη συμμετοχή αμφότερων σε φάιναλ φορ, με την ΑΕΚ να αποκλείεται πέρσι στους «16» από τη Μονακό και την ισπανική ομάδα να φτάνει ως την τετράδα στην παρθενική παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

0,5

Η… διαφορά του φετινού ρεκόρ των δύο αντιπάλων, αφού η Μούρθια κατέγραψε σε κανονική περίοδο και νοκ-άουτ φάσεις 10 νίκες και 8 ήττες, ενώ η ΑΕΚ μέτρησε 10 νίκες, 7 ήττες και μία… ισοπαλία, στο Στρασβούργο!

 Η πορεία της ΑΕΚ προς το φάιναλ φορ:

 Ο δρόμος της Μούρθια προς την Αθήνα: