O κορονοϊός ανάγκασε την FIBA να αλλάξει τα πλάνα που είχε φτιάξει για το φετινό Basketball Champions League. Σε σύσκεψη που έγινε στο Mies της Ελβετίας το ΔΣ της FIBA αποφάσισε να αλλάξει το format του φετινού BCL μετά τους αγώνες της regular season των ομίλων που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Μετά από αυτά τα ματς όλα θα είναι διαφορετικά στην διοργάνωση.

Κατ΄ αρχάς η FIBA ανακοίνωσε ότι η φετινή Φάση των 16 θα διεξαχθεί μέσω ομίλων. Οι δυο πρώτες ομάδες των ομίλων της κανονικής περιόδου θα μπουν στην κληρωτίδα. Η κλήρωση θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2021 (η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα).

Από την κλήρωση θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι στην Φάση των 16.

Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο Final-8, όπου εκεί οι 8 ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης, όπως έγινε και φέτος με το Final-8 να διοργανώνει στην Αθήνα η ΑΕΚ, αλλά την κούπα να την σηκώνει η Burgos.

H  Φάση των 16 ή αν θέλετε η φάση των πλέι οφ θα ξεκινήσει στις 2-3 Μαρτίου 2021 και όπως είπαμε η κλήρωση για την δημιουργία των 4 ομάδων θα γίνει τον Φεβρουάριο,

Οσο για το Final-8 η FIBA ανακοίνωσε ότι τα ματς αυτά που θα κρίνουν το νέο κάτοχο του τίτλου θα διεξαχθούν στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου του 2021.